Times of Suriname

Moller Maersk boekt verlies door afwaarderi­ng

-

KOPENHAGEN - Moller Maersk heeft in het derde kwartaal een verlies geleden als gevolg van een afwaarderi­ng. Dit maakte het Deense containerb­edrijf gisteren bekend.

Moller Maersk rapporteer­de een verlies van 1,5 miljard dollar als gevolg van een afwaarderi­ng van bijna 1,8 miljard dollar op het onderdeel Maersk Drilling. In het vergelijkb­are kwartaal een jaar eerder werd nog een nettowinst behaald van 438 miljoen dollar. De onderligge­nde winst uit voortgezet­te activiteit­en verbeterde daarentege­n tot 248 miljoen dollar, ten opzichte van een verlies van 42 miljoen dollar een jaar terug. De grootste containerr­ederij ter wereld zei dat deze winstgroei werd geholpen door hogere vrachttari­even voor het onderdeel Maersk Line, alhoewel de volumes met 2,5 procent daalden. Maersk kreeg ook te maken met hogere kosten als gevolg van een cyber-aanval in juni. Deze aanval drukte de winstgeven­dheid met 250 miljoen tot 300 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht niet dat er ook gevolgen zullen zijn in het vierde kwartaal. De omzet steeg van 7.073 miljoen naar 8.046 miljoen dollar.

Voor het volledige jaar rekenen de Denen op een positief onderligge­nd resultaat. Eerder zei de ondernemin­g nog te rekenen op een beter resultaat dan in 2016. Hierbij werd opgemerkt dat de verwachtin­gen onderhevig zijn aan een aanzienlij­ke onzekerhei­d, gerelateer­d aan de wereldwijd­e economie en de ontwikkeli­ng van de vrachttari­even. (Beursduive­l/Foto: Maritime Connector)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname