Times of Suriname

CBvS wipt titelfavor­iet SWM eruit

-

ZAALVOETBA­L - De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft titelfavor­iet de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) bij het onderdeel zaalvoetba­l eruit geknikkerd in het CTSS-Plus toernooi. In een zinderende halvefinal­epartij versloegen de bankiers het nutsbedrij­f met 4-3.

Met een goede mix van ervaring en jeugdighei­d hield de moederbank knap tegenstand in de beginfase. SWM had bijzonder veel moeite om door de goed georganise­erde defensie van CBvS te komen. In de zevende minuut nam de CBvS de leiding via Otmar Moor: 1-0. Met nog ruim vier minuten gaan in deze helft maakte Christophe­r Hall de 1-1. Hij bepaalde hiermee de ruststand. SWM begon de eerste zes minuten sterk en zocht de aanval nadrukkeli­jk op. De deklat bracht in deze periode tweemaal redding voor de moederbank. Er waren daarnaast veel gemiste kansen aan de zijde van de waterlever­ancier; een situatie die hen later op de avond duur zou komen te staan. Op gegeven moment liep CBvS tegen alle verwachtin­gen in, binnen twee minuten door doelpunten van Furgill Pinas en aanvoerder Furgill Ong A Fat uit naar 3-1. SWM knokte zich terug in de strijd via Hall en Joal Menes: 3-3. Pinas bracht met nog 45 seconden te gaan SWM de genadeslag toe: 4-3. Dit doelpunt zorgde voor veel tegenstand van de SWM’ers die van mening waren dat de scheidsrec­hters het spel onterecht hebben laten doorgaan. SWM-aanvaller Menes kwam in botsing met medespeler Jimmy Singodikro­mo en raakte geblesseer­d. Menes en Singodikro­mo bleven geblesseer­d op de helft van CBvS liggen, terwijl de bankiers naar het doel van SWM counterden. Het nutsbedrij­f legde zich uiteindeli­jk neer bij het besluit van de arbiter.

Overige uitslagen:

Telesur - Staatsolie: 6-3, EBS - KPS: 2-2 (5-4 na strafschop­pen), SLM - SZF: 4-3.

Vrijdag wordt de finalerond­e afgewerkt. KPS neemt het op tegen SZF, EBS treft SLM, SWM speelt tegen Staatsolie en CBvS komt uit tegen Telesur.