Times of Suriname

9HHO YXLO RSJHKDDOG WLMGHQV VFKRRQPDDN­DFWLH /HO\GRUS

-

PARAMARIBO - Hoewel er in Lelydorp en omgeving recycleton­nen zijn geplaatst, waarin de burgers hun petflessen en plastic zaNNen Nunnen gooien, Niest men er toch voor om deze gewoon langs de weg te gooien ³'e mensen zijn zich nog niet ervan bewust, maar dat bewustzijn Nomt langzaam op gang´, aldus Audrey HanNers, districtsc­ommissaris dc van :anica-=uidoost

'e .erk van -ezus &hristus van de +eiligen 'er /aatste 'agen heeft zaterdag in :a nica een geEied van ruim kilometer ontdaan van zwerf vuil.

9oorzitter -eroem &ornelis van stichting 6upport 5ec\ cling geeft aan, dat de stich ting vanaf Eezig is om mensen Eewust te maken hoe om te gaan met hun afval. ,n :anica zijn vanaf Eegin dit jaar inzamelEak­ken ge plaatst. 'e inzamelEak­ken worden wekelijks opgehaald. 2ok is de stichting Eezig met een lesmethode Eij het vak mediatheek waarEij de leer lingen op de Easisschol­en Eewust worden gemaakt over hoe om te gaan met hun afval. ³+et Eewustzijn wordt steeds groter Eij de mensen. 0aar er is natuurlijk ook een groep die zich nog niet ervan Eewust is hoe om te gaan met hun af val”, aldus &ornelis.

'e dc geeft aan dat :anica continu wordt ontdaan van zwerfvuil. +et initiatief werd ondersteun­d, omdat het een positief karakter heeft voor het geEied. (r zijn in totaal vuilniszak­ken aan vuil verza meld. +et meest voorkomen de vuil waren petflessen en plastic zakken. 'e eerste prop werd opgeraapt door de dc van :anica Zuidoost”, aldus 5o\ +averkamp woordvoer der van 'e .erk van -ezus &hristus van de +eiligen 'er /aatste 'agen.

,n de rec\cleEakken kan men plastic flessen, plastic zakken en aluminiumE­likken gooien die worden ges[porteerd door de stichting 6upport 5ec\ cling. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname