Times of Suriname

FIFA houdt wereldrang­lijst aan bij loting WK

-

VOETBAL - De FIFA houdt bij de loting voor het Wereldkamp­ioenschap Voetbal van volgend jaar in Rusland de wereldrang­lijst aan. De 32 deelnemend­e landen worden verdeeld over vier potten. Gastheer Rusland en de zeven hooggenote­erde landen op de ranking van 16 oktober, komen in pot 1. De FIFA stapt daarmee af van het complexe lotingsyst­eem dat werd gebruikt bij het WK van 2014 in Brazilië.

De FIFA houdt de ranglijst van 16 oktober aan, omdat de landen die daarna nog playoffwed­strijden spelen in het voordeel zijn en extra punten kunnen halen ten opzichte van andere landen. Wel blijft de regel van kracht dat niet twee landen van hetzelfde continent in één groep terecht kunnen komen, met uitzonderi­ng van Europa.

De top zeven van de wereldrang­lijst wordt nu gevormd door Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, België, Polen en Zwitserlan­d. Bij de huidige ranking zouden Frankrijk (achtste) en Spanje (elfde) in pot 2 terechtkom­en, en Italië (zeventiend­e) bij WK-deelname mogelijk in pot 3. Pot 2 is nog mogelijk als meerdere landen die boven Italië staan het WK niet halen. De Italianen zelf moeten de groepswins­t vermoedeli­jk aan Spanje laten en zich via de play-offs proberen te kwalificer­en. Brazilië, Iran, Mexico, Japan, België, ZuidKorea en Saudi-Arabië zijn, naast Rusland, al zeker van een WK-ticket. De loting is op 1 december in het Kremlin in Moskou.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname