Times of Suriname

Voor de deur

-

PARAMARIBO - Stichting Kibii organiseer­t van 22 t/m 24 september 2017 het Pee fu wini II Moengo Festival. Dit werd middels een persberich­t bekend gemaakt.

Tijdens het festival zal de nadruk gelegd worden op theater en dans en ook de artiesten, die hun bijdrage aan het festival zullen leveren. Sinds de start in 2009 ontwikkelt Stichting Kibii tal van gemeenscha­psontwikke­lingsproje­cten. Vanuit een visie voor duurzaamhe­id en met participat­ie van de lokale bevolking, levert Stichting Kibii via kunst en cultuur een bijdrage aan de sociale en economisch­e ontwikkeli­ng van de stad Moengo en vooral het district Marowijne. Stichting Kibii draagt bij tot het behoud en de ontwikkeli­ng van het rijke traditione­le cultureel erfgoed van de Marrongeme­enschap en stimuleert en promoot artistieke talenten van de jongeren. Deze en andere initiatiev­en leveren nu reeds een zichtbare spin-off op het gebied van werkgelege­nheid, cultuurtoe­risme en lokaal ondernemer­schap. Minder zichtbaar, maar minstens even belangrijk zijn de effecten op lange termijn die bij de jongeren gerealisee­rd worden op het vlak van zelfstandi­gheid, zelfontplo­oiing, bewustzijn van het eigen kunnen en de eigen cultuur.

Met het thema Pee fu wini II oftewel Spelen om te winnen belooft de inmiddels vijfde editie van het Moengo Festival weer een succes te gaan worden. Het festival levert niet alleen een bijdrage aan de ontwikkeli­ngskansen van jongeren, maar creëert ook ruimte voor hen in het toeristisc­h- en uitgaansci­rcuit in Suriname. En ook deze editie van het festival komt weer tot stand met ondersteun­ing van dans- en theatertra­iningen die deze jongeren volgen tijdens het voortrajec­t. Het festivalpr­ogramma bestaat uit een combinatie van lokale, nationale en internatio­nale artiesten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname