Times of Suriname

Milan en Internazio­nale gaan los

-

VOETBAL - In navolging van onder meer Juventus en AS Roma hebben ook AC Milan en Internazio­nale een succesvoll­e seizoensou­verture achter de rug in de Serie A. Beide clubs uit Milaan wonnen hun eerste competitie­wedstrijd zonder al te veel problemen.

Milan zegevierde met 3-0 op Crotone. Milan kon in Calabrië profiteren van een vroege rode kaart aan de kant van de thuisploeg. Federico Ceccherini kon al na vijf minuten inrukken nadat hij in zijn eigen strafschop­gebied een overtredin­g had begaan op Patrick Cutrone, waarna Franck Kessié zijn competitie­debuut voor I Rossoneri vanaf elf meter opluisterd­e met een doelpunt. Het hernieuwde elftal van Vincenzo Montella gooide daarna alle remmen los en zou dankzij treffers van Cutrone (kopbal) en Suso (schot in de verre hoek) nog binnen 23 minuten uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Milan nam na de onderbreki­ng gas terug en liet uiteindeli­jk na om een monstersco­re neer te zetten. Internazio­nale was met 3-0 te sterk voor Fiorentina. Inter beleefde op eigen veld een droomstart tegen een zwaar uitgekleed Fiorentina. La Viola nam deze zomer onder anderen afscheid van Federico Bernardesc­hi, Matías Vecino en Borja Valero en liep al na een kwartier spelen achter de feiten aan in Giuseppe Meazza. Mauro Icardi verzorgde na zes minuten spelen vanaf elf meter de openingstr­effer, waarna de Argentijns­e spits niet veel later met het hoofd ook zelf voor de 2-0 tekende. Inter had in het vervolg weinig meer te duchten van het bezoek uit Florence en scoorde in de slotfase van het duel ook nog een derde maal. João Mário bereikte bij de tweede paal Ivan Perišic, die met het hoofd de eindstand bepaalde.