Times of Suriname

Fraai doelpunt voor Milik bij winst Napoli

- Arek Milik wordt gefelicite­erd door zijn teamgenote­n. (Foto:VZ)

VOETBAL - Napoli is het nieuwe seizoen in de Serie A begonnen met een comfortabe­le overwinnin­g. Het elftal van Maurizio Sarri werd op bezoek bij promovendu­s Hellas Verona op weg geholpen door een eigen doelpunt van Samuel Souprayen en gooide het duel nog in de eerste helft op slot via Arek Milik. Na de onderbreki­ng scoorden beide ploegen nog één keer: 1-3

Napoli oogstte midweeks veel lof met een overtuigen­de overwinnin­g in de laatste voorronde van de Champions League op OGC Nice en trok die lijn zaterdagav­ond door in Stadio Marcantoni­o Bentegodi. De Napolitane­n voerden de boventoon vanaf het eerste fluitsigna­al, maar hadden wel de hulp van de thuisploeg nodig om op voorsprong te komen. Souprayen kreeg de bal na een hoekschop van de bezoekers ongelukkig op zijn voet en zag het leder vervolgens tergend langzaam in zijn eigen doel rollen. Sari hield sterspeler Dries Mertens aanvankeli­jk op de bank, maar zag diens vervanger Milik de voordelige marge voor Napoli op slag van rust verdubbele­n. Na een indrukwekk­ende rush van Lorenzo Insigne over de linkerflan­k liet de ex-Ajacied Nícolas Andrade kansloos met een bekeken schot in de verre hoek: 0-2. Napoli had vervolgens weinig meer te duchten van de gastheren en sloeg na ruim een uur spelen voor een derde maal toe. Faouzi Ghoulam kon scoren nadat de ingevallen Mertens in eerste instantie nog op Andrade was gestuit.

Napoli dacht freewheele­nd richting het einde van de partij te gaan, maar kreeg in de slotfase toch nog een tegenvalle­r te verwerken. Elseid Hysaj beging een onhandige overtredin­g op Daniel Bessa, waarna de vleugelver­dediger kon inrukken met een directe rode kaart. Giampaolo Pazzini verzorgde vervolgens vanaf elf meter de eretreffer voor Hellas, maar verder zou Napoli het niet laten komen.

(VZ)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname