Times of Suriname

Galatasara­y komt goed weg

-

VOETBAL - Galatasara­y blijft aan kop staan in de Turkse Süper Lig. Het team van Igor Tudor boekte zaterdagav­ond op bezoek bij Osmanlispo­r de tweede zege van het nieuwe seizoen. Het was de eerste keer sinds 2009 dat Cim Bom in die uitwedstri­jd aan het langste eind trok. Maicon, Bafétimbi Gomis en Tolga Cigerci namen de doelpunten voor hun rekening in Ankara. Galatasara­y verblijdde de supporters vorige week met een sprankelen­d optreden tegen Kayserispo­r (4-1) en speelde ook op bezoek bij Osmanlispo­r een goede wedstrijd. Bij rust stond het 0-2; het eerste doelpunt kwam op naam van Maicon. De van São Paulo overgenome­n verdediger stond op de juiste plek om de bal binnen te koppen na een verlengde hoekschop. Het tweede doelpunt volgde na een halfuur. Garry Mendes Rodrigues begon aan de rechterfla­nk aan een demarrage en vond Gomis, wiens uithaal via de onderkant van de lat een doelpunt opleverde.

Gomis staat na twee competitie­duels zodoende al op drie doelpunten voor zijn nieuwe club. Na rust maakte Tolga er 0-3 van met een beheerst schot in de linkerhoek, dat keeper Hakan Arikan te machtig was. De buit leek binnen voor Galatasara­y, maar door toedoen van Serdar Deliktas keerde de spanning enigszins terug in het duel. Hij schoot van dichtbij raak na een vrije trap. Een kolderieke situatie ontstond na knullig balverlies van Serdar Aziz, maar Galatasara­y hield de bal met kunst- en vliegwerk uit het doel.