Times of Suriname

Regering is nog niet zover

-

PARAMARIBO - De regering is nog niet in staat om antwoorden te produceren in de aangevraag­de comité-generaal die gisteren gehouden zou worden in De Nationale Assemblee (DNA). Ondanks de toezegging van minister Soewarto Moestadja, coördinato­r van de regeringst­afel in DNA, dat de regering al zover zou zijn, blijkt achteraf het tegenoverg­estelde.

De geheime vergaderin­g, waarin de volksgezon­dheid en de Alcoa-kwestie aan de orde zouden komen, is op verzoek van de regering met een week verschoven. Het gevolg van deze verschuivi­ng is, dat ook de voortzetti­ng van de begrotings­behandelin­g, die gebonden is aan een strakke agenda, met een week wordt verschoven.

Om de week toch niet ‘nutteloos’ voorbij te laten gaan, wordt de mogelijkhe­id bekeken om donderdag de behandelin­g van de Anticorrup­tiewet voort te zetten. Daarbij zal een reeks voorstelle­n die na de eerste ronde is gedaan door zowel regering als parlement, worden meegenomen. De voorstelle­n zijn tijdens de laatste commissiev­ergadering verwerkt in een amendement dat eerst in stemmig wordt gebracht, alvorens de discussies weer zullen beginnen. Een van de vraagstukk­en die door de toenmalige minister van Justitie, Jennifer van Dijk-Silos werd aangedrage­n, was de onvoldoend­e inzet van het Openbaar Ministerie om verdachte zaken ambtshalve te vervolgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname