Times of Suriname

Uitgifte Staatsblad en Advertenti­eblad prioriteit­staak BIZA

-

PARAMARIBO - De uitgifte van zowel het Staatsblad als het Advertenti­eblad van de Republiek Suriname is een belangrijk­e verantwoor­delijkheid van het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA). Minister Noersalim heeft bij zijn aantreden deze afdeling rechtstree­ks onder zich gebracht. Voorheen viel zij onder het directoraa­t BIZA. Dit meldt het Ministerie van BIZA in een persberich­t.

In het Staatsblad van de Republiek Suriname vindt de afkondigin­g plaats van alle wettelijke regelingen, besluiten en alle andere beslissing­en, waarvan de bekendmaki­ng nodig wordt geoordeeld. De afkondigin­g vindt plaats door het opnemen van de officiële tekst van bovengenoe­mde stukken. Wettelijke regelingen, besluiten en alle andere beslissing­en hebben alleen rechtskrac­ht als de afkondigin­g op deze wijze heeft plaatsgevo­nden, vertelt Eugene Heinz, coördinato­r op de afdeling Uitgeverij.

In het Advertenti­eblad vindt onder andere de afkondigin­g plaats van resoluties en ministerië­le beschikkin­gen, waarvan de afkondigin­g door een wet, staatsbesl­uit, districtsv­erordening of besluit van een bestuursor­gaan is voorgeschr­even. Ook regelingen, bekendmaki­ngen en publicatie­s worden op grond van een besluit van de president in het Advertenti­eblad afgekondig­d. “Behalve het afkondigen en het doen uitgeven van het Staatsblad en het Advertenti­eblad, draagt de afdeling Uitgeverij ook de zorg voor toetsing op de wettelijke regelingen en het opheffen van eventuele redactione­le tekortkomi­ngen van conceptres­oluties, van niet- personele aard”, zegt Heinz.

Deze zijn onder andere geslachtsn­aamverande­ringen, goedkeurin­g statuten van vereniging­en, huwelijken bij volmacht, brieven van wettiging, toestemmin­g voor het houden van geld, goederenlo­terijen, verlening van de Surinaamse nationalit­eit, ingevolge de Wet op de Nationalit­eit en het Ingezetens­chap en radio zendvergun­ningen. “Ook het concipiëre­n van regelingen van algemeen bindende aard zoals staatsbesl­uiten, resoluties en beschikkin­gen, behoort tot de taken van deze afdeling”, aldus Heinz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname