Times of Suriname

Dak dicht tijdens Champions League-finale

-

VOETBAL - De finale van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid wordt in een afgesloten stadion gespeeld. Het dak van het Millennium Stadium in Cardiff gaat dicht, zo hebben autoriteit­en besloten. Dit om de veiligheid van spelers, supporters en andere aanwezigen te waarborgen. In Groot-Brittannië wordt na de aanslag in Manchester het hoogste terreurdre­igingsnive­au gehanteerd.

Juventus en Real Madrid staan op 3 juni tegenover elkaar in Wales en de veiligheid­smaatregel­en zijn verhoogd rondom de finale. De voetbalbon­d van Wales bevestigt dat de beslissing na veel overleg is genomen. “We kregen de afgelopen weken al aanbevelin­gen van autoriteit­en en na veel discussie is besloten om het dak dicht te houden tijdens de finale. Het dak gaat ook dicht tijdens de officiële trainingss­essies op 2 juni.” Door het stadion gesloten te houden, is het niet mogelijk om met bijvoorbee­ld drones het Millennium Stadium in te vliegen.

Het is voor het eerst dat een finale van de Champions League wordt afgewerkt onder een dicht dak, maar volgens de UEFA kan het niet anders. Maandagavo­nd blies een terrorist zichzelf op in Manchester, 22 mensen kwamen om het leven. “De prioriteit van de UEFA is voor de finale, net als bij alle andere wedstrijde­n, de veiligheid voor deelnemend­e teams en supporters”, stelt de Europese voetbalbon­d in een statement. “Wij ondersteun­en de beslissing van de Welshe voetbalbon­d.”

Juventus en Real Madrid zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de beslissing. Beide teams werden deze maand kampioen in hun land en ze bereiden zich momenteel voor op de eindstrijd in Cardiff. Juventus speelt eerst nog een competitie­wedstrijd (uit tegen Bologna, 27 mei) voordat het zich kan richten op de finale, Real Madrid is al klaar in eigen land. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname