Times of Suriname

Vliegtuigp­assagier krijgt boete OMDAT HIJ IN flESJE PLAST

-

1946 - Onafhankel­ijkheid van Jordanië.

2014 - Petro Porosjenko wint de Oekraïense presidents­verkiezing­en.

Wetenschap en technologi­e

1948 - Andrew Moyer verkrijgt octrooi op zijn methode voor de massaprodu­ctie van penicillin­e. 2007 - Google introducee­rt Street View. Er zijn op dat moment enkele steden in de VS te bekijken.

Geboren

Michael John (Mike) Myers (Scarboroug­h (Ontario), 25 mei

1963) is een Canadees acteur, komiek, scenariosc­hrijver en filmproduc­er. Hij was gedurende een lange tijd te zien in de sketchshow Saturday Night Live van NBC, in de jaren tachtig.

In de jaren negentig vertolkte hij rollen in films en series als

Wayne’s World en Austin Powers. Myers is van 1993 tot 2005 getrouwd geweest met actrice en komediesch­rijfster Robin

Ruzan. Sinds 2006 heeft hij een relatie met Kelly Tisdale. Ze trouwden in 2010 in het geheim in New York. Samen hebben ze een zoon (2011) en een dochter (2014).

(Foto: The Gazette Review.com) Octavia Lenora Spencer (Montgomery, 25 mei 1970) is een Amerikaans actrice. Ze won in 2012 onder meer een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor haar bijrol als de assertieve huishoudst­er Minny Jackson in de dramafilm The Help. Daarnaast won ze meer dan tien andere acteerprij­zen, waaronder een National Board of Review Award voor haar bijrol als Wanda in de biografisc­he dramafilm Fruitvale

Station (2013). Ze heeft ook gespeeld in: Big Momma’s House (2000), Black or White (2014) met KevinCostn­er en Hidden Figures (2016). (Foto: The Boston Globe.com)

Mike Myers

Octavia Spencer

Een passagier van Ryanair heeft het aan de stok gekregen met het cabinepers­oneel en moet een boete van 90 euro betalen. Aanleding van het incident was een opmerkelij­ke sanitaire handeling. Omdat de drie toiletten aan boord allemaal defect waren, besloot de man in een flesje te urineren. Het vliegtuig was opgestegen in de Britse stad Leeds en zou drie uur later in het Portugese Faro landen. Er was wel één probleem: de drie toiletten aan boord waren buiten dienst. Dat het voor velen een beproeving is om zo lang je urine op te houden, bleek toen een steward een passagier betrapte die in volle vlucht in een plastic flesje aan het wateren was.

De jonge kerel kon zijn urine niet meer ophouden en bedacht daarom de creatieve oplossing. Maar toen het cabinepers­oneel dit opmerkte, werd hem gevraagd om onmiddelli­jk te stoppen en 90 euro te betalen voor zijn overtredin­g. En het ging van kwaad naar erger voor de man, omdat er een beetje urine op het uniform van één van de stewards was terechtgek­omen.

“Zou jij het leuk vinden, mocht ik op jou bagage plassen?”, vroeg de steward, waarop de passagier repliceerd­e dat hij slechts een kleine plas in een flesje deed en toch onmiddelli­jk was gestopt. “Maar het was wel op mijn jasje! Denk je dat dit zomaar mag?”, wierp ‘het slachtoffe­r’ hem op zijn beurt voor de voeten. Daarop antwoordde de man dat hij het niet kon helpen, omdat alle toiletten buiten dienst waren. Met die repliek nam het personeel evenwel geen vrede. Een steward nam contact op met de luchthaven van Faro en vroeg om hulp van de politie, die hem na de landing stond op te wachten.

Een woordvoerd­er van Ryanair heeft intussen gereageerd op het incident. “Het personeel van deze vlucht heeft politiehul­p ingeroepen omdat een passagier de vlucht verstoorde. Het vliegtuig is gewoon kunnen landen en de passagier is meteen aangehoude­n. We tolereren geen storend gedrag en voor ons is de veiligheid van de crew en de passagiers een prioriteit.”

(Metrotime/ Foto:metrotime.be)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname