Times of Suriname

Terreurver­dachten opgepakt in Barcelona

-

SPANJE - De politie in Barcelona heeft gistermorg­en acht terreurver­dachten opgepakt. Vier van hen worden in verband gebracht met de aanslagen in Brussel in maart 2016. Dat meldt de Spaanse krant El Pais.

Volgens de Spaanse politie zijn de terreurver­dachten mannen tussen 31 en 39 jaar van Marokkaans­e afkomst. De vier hadden contacten met de daders van de aanslagen in Brussel. Sommige mannen hebben een strafblad of worden in verband gebracht met drugssmokk­el.

Volgens de Belgische tv-zender VRT waren de verdachten enkele dagen voor de aanslagen van 22 maart in België. De Belgische krant Dernière Heure meldt dat de Spaanse politie Oussama Atar in het vizier had. Atar wordt gezien als het brein achter de aanslag op het vliegveld van Brussel. Of hij onder de arrestante­n zit, is nog niet bekend. De politie doorzocht zo’n twaalf panden in Barcelona en in enkele voorsteden. De politie heeft acht maanden onderzoek gedaan. Daarbij is nauw samengewer­kt met de Belgische politie. Spanje is de laatste jaren gevrijwaar­d van terroristi­sche aanslagen door jihadisten. De laatste was in 2004 toen er bommen ontploften in een trein in Madrid. Wel worden er regelmatig mensen gearrestee­rd die worden verdacht van het rekruteren van jihadisten.

(De Telegraaf/Foto: rd.nl)

 ??  ?? Sommige terreurver­dachten hebben een strafblad of worden in verband gebracht met drugssmokk­el.
Sommige terreurver­dachten hebben een strafblad of worden in verband gebracht met drugssmokk­el.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname