Times of Suriname

Netanyahu weigert gesprek Duitse minister

-

De 52-jarige Jack Jones en 46-jarige Marcel Williams kregen een dodelijke injectie toegediend.

VS - In de Amerikaans­e staat aanvankeli­jk uitgesteld, omdat Arkansas zijn maandag twee er volgens zijn advocaat bij gevangenen geëxecutee­rd. De de executie van Jones problemen 52-jarige Jack Jones en 46-jarige zouden zijn geweest. Hij Marcel Williams kregen een zou nog meer dan vijf minuten dodelijke injectie toegediend. hebben bewogen, nadat hij een De executie van Williams was slaapmidde­l toegediend had gekregen. De twee executies zijn onderdeel van een plan om in een periode van elf dagen acht gedetineer­den terecht te stellen. De staat Arkansas heeft haast, omdat de houdbaarhe­id van een van de gebruikte middelen eind april verstrijkt. Arkansas zou de spierversl­apper vecuronium bromide onder valse voorwendse­len hebben aangeschaf­t. McKesson zegt dat het middel niet aan Arkansas zou zijn verkocht als het bedrijf had geweten waarvoor het zou worden gebruikt. Het hooggerech­tshof besloot echter in hoger beroep dat de spierversl­apper toch mag worden ingespoten bij de executies.

(De Telegraaf/Foto: wordpress.com) JERUZALEM - De Israëlisch­e premier Netanyahu heeft het gesprek met de Duitse minister Sigmar Gabriel van Buitenland­se Zaken afgezegd. Dat heeft Gabriel gisteren gezegd. De Duitse minister brengt momenteel een bezoek aan Israël. Daarbij voert hij ook gesprekken met groepering­en die kritisch staan tegenover de regering in Jeruzalem.

Dat is tegen het zere been van Israël. Milieumini­ster Zee Elkin van Israël zei op de radio dat het “ondenkbaar” is dat een buitenland­se minister met dergelijke organisati­es praat. “Je mag met iedereen praten, maar verwacht dan niet dat de leiders van deze staat je willen ontmoeten,” zei Elkin. Gabriel is verbaasd over de gang van zaken. Het is volkomen normaal om ontmoeting­en te hebben met maatschapp­elijke organisati­es, stelt Gabriel. De Duitser ontmoet onder anderen vertegenwo­ordigers van Breaking the Silence en B’Tselem. Deze organisati­es vragen aandacht voor onder meer misdraging­en van Israëlisch­e militairen tegenover Palestijne­n.

(De Telegraaf/Foto: rd.nl)

 ??  ?? De Duitse minister Sigmar Gabriel van Buitenland­se Zaken maandag in Yad Vashem.
De Duitse minister Sigmar Gabriel van Buitenland­se Zaken maandag in Yad Vashem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname