Times of Suriname

Haan moet Suriname voorspoed schenken

-

PARAMARIBO - “Ik zie graag dat de gouden haan, Suriname veel ‘eieren’ schenkt”, zei voorzitter Chen Jin Hua van de Chinese vereniging Fa Tjauw Song Foei, zaterdagmi­ddag bij het inluiden van het Chinees Nieuwjaar. Zaterdag hadden traditiege­trouw diverse Chinese vereniging­en een lunch voor onder andere familie en vrienden, ter verwelkomi­ng van het Jaar van de Haan. Enkele karakteris­tieke kenmerken van de Haan zijn loyaliteit, trouw en doorzettin­g, haalde de voorzitter aan. De vereniging Fa Tjauw Song Foei geeft aan dat het afgelopen jaar de economisch­e crisis velen heeft getroffen. Alhoewel deze periode moeilijk is, heeft zijn vereniging de nodige activiteit­en ontplooid en veel sociaal werk verricht. Een zorgpunt dat hij aanhaalde, was de kwestie van de criminalit­eit. “Mijn zorgpunt is dat de veiligheid in Suriname is verslechte­rd vanwege de economisch­e crisis. Er zijn vele overvallen en berovingen gepleegd op Surinaamse burgers waarbij vooral onze Chinese broeders en zusters het slachtoffe­r zijn geworden”, onderstree­pte hij zijn bezorgdhei­d. Hij vroeg daarom aan de aanwezige politieke top, zoals president Desi Bouterse en de justitiemi­nister om de politie nog meer te versterken en nog meer maatregele­n door te voeren om de golf van criminalit­eit in te dammen. “Het is van belang om de veiligheid van de Surinaamse burger te garanderen”, beklemtoon­de de voorzitter.

(Lees verder op pagina 2)

 ??  ?? Voorzitter Chen Jin Hua (3e l.) van de Chinese vereniging Fa Tjauw Song Foei, president Desi Bouterse en zijn echtgenote en parlements­voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zaterdag tijdens de traditione­le nieuwjaars­lunch. (Timesfoto: Tatjana Muskiet)
Voorzitter Chen Jin Hua (3e l.) van de Chinese vereniging Fa Tjauw Song Foei, president Desi Bouterse en zijn echtgenote en parlements­voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zaterdag tijdens de traditione­le nieuwjaars­lunch. (Timesfoto: Tatjana Muskiet)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname