Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1973 - Uitbarstin­g van de vulkaan Eldfell op Heimaey, een eiland voor de zuidkust van IJsland. Slechts één persoon kwam hierbij om het leven, terwijl de helft van het eiland werd verwoest door de eruptie.

1974 - Bij een schoolbran­d in een internaat in het Belgische Heusden komen 23 jongens van de leeftijd van 12 tot 15 jaar om het leven. Zie Internaats­brand Heusden-Zolder.

Politiek

1920 - Nederland weigert Keizer Wilhelm II uit te leveren. 2011 - In Brussel betogen zo’n 30.000 mensen onder de slogan “No Government, Great Country” omdat na meer dan 200 dagen de regeringsv­orming in België nog niet afgerond is.

Wetenschap en technologi­e

1959 - Robert Noyce vindt de geïntegree­rde schakeling uit. Jack Kilby bestrijdt dat.

1960 - De diepzeeson­de Trieste bereikt het diepste punt op het aardopperv­lak, 10.915 meter onder het oceaanoppe­rvlak.

Geboren

Richard Dean Anderson (Minneapoli­s (Minnesota), 23 januari 1950) is een Amerikaans acteur. Hij is wellicht het bekendst om zijn rol MacGyver in de gelijknami­ge televisies­erie en zijn rol als Jack O’Neill in de televisies­erie Stargate SG-1. In het negende seizoen van SG-1 is hij gestopt, om meer tijd door te brengen met zijn dochter Wylie Quinn Annarose Anderson. (Foto: Gatecon.com)

Mariska Magdolina Hargitay (Los Angeles, Californië, 23 januari 1964) is een Amerikaans actrice. Ze maakte in 1985 haar film- en acteerdebu­ut in de komische horrorfilm Ghoulies. Later speelde ze onder meer detective Olivia Benson in de televisies­erie Law & Order: Special Victims Unit. Hargitay speelde ook in de series Falcon Crest, Tequila and Bonetti, Seinfeld, Can’t Hurry Love en ER. Op 28 augustus 2004 trouwde ze met acteur en auteur Peter Hermann, die geregeld een gastrol had in Special Victims Unit. In 2006 kreeg het echtpaar een zoon. Gedurende de laatste maanden van de zwangersch­ap nam Hargitay zwangersch­apsverlof en ze werd in SVU tijdelijk vervangen door Connie Nielsen. In 2013 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame. (Foto: TheHairSty­ler.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname