Times of Suriname

Manchester City simpel verder

-

VOETBAL - Manchester City heeft als eerste club zich geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. De huidige nummer vier van de Premier League won de uitwedstri­jd tegen West Ham United met 0-5.

Het team van Pep Guardiola kreeg na ruim een halfuur spelen een penalty nadat Angelo Ogbonna tegenstand­er Pablo Zabaleta ten val bracht. Het buitenkans­je werd vervolgens verzilverd door Yaya Touré. De Ivoriaan is een specialist vanaf elfmeter. Hij benutte zijn veertiende strafschop uit evenveel pogingen voor The Citizens. Niet lang na de openingstr­effer kreeg thuisteam West Ham United een enorme kans om langszij te komen. City-doelman Willy Caballero verwerkte een schot van Michail Antonio maar halfjes. Maar de rebound was niet besteed aan Sofiane Feghouli. Daarna werd het duel razendsnel beslist. Vier minuten voor rust werkte Håvard Nordtveit een voorzet van Bacary Sagna in eigen doel, 0-2.

Exact één minuut en 46 seconden later was het 0-3. De assist kwam van Raheem Sterling, het doelpunt van de ijzig kalme David Silva. Na rust kwamen de bezoekers geen moment meer in problemen. Integendee­l. Al snel zette Sergio Agüero zijn voet slim tegen een mislukt schot van Touré, 0-4. Het slotakkoor­d was voor John Stones. De verdediger zette met een kopbal uit een corner de 0-5 eindstand op het bord. Vandaag, zondag en maandag worden de overige 31 wedstrijde­n gespeeld in de derde ronde van de FA Cup. Zo gaat coach Jaap Stam met Reading op bezoek bij zijn voormalige werkgever Manchester United. (NOS)