Times of Suriname

Natio afhankelij­k van volgende wedstrijd

-

VOETBAL - Suriname is nu afhankelij­k van de uitslag van de wedstrijd tussen Haïti en Trinidad & Tobago, om te weten of het zich geplaatst heeft voor de volgende ronde van de 2017 Concacaf Gold Cup. Gisteren verloor Suriname in een haast leeg Ato Boldonstad­ion op Trinidad en Tobago van het fysiek spelende Haïti in de tweede wedstrijd van de Gold Cup play-offs met 4-2, na een ruststand van 2-0 voor Haïti. De selectie keert vandaag terug naar Suriname. Suriname begon de wedstrijd geduldig en kreeg goede kansen, maar Roxey Fer en Dimitri Apai waren niet koelbloedi­g genoeg. Haïti nam in de 26ste minuut een voorsprong. Een blunder van Miguel Darson werd afgestraft door Charles Herold jr. Uit een scrimmage werd in de 42ste minuut een schot gelost op het doel van Claidel Kohinor. De bal werd nog net voor de doellijn weggetrapt, maar de scheidsrec­hter wees naar de middenstip.

Suriname begon de tweede helft met een blunder. Mitchell Kisoor gaf de bal weg en dit werd afgestraft door Jonel Desire: 3-0. De wedstrijd werd verder door Haïti gedomineer­d. Guno Kwasi werd in de 80ste minuut met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Kort daarna volgde een autogoal van Gillermo Fearber: 4-0. In de laatste vijf minuten scoorde Suriname twee keer via Apai en Sergino Eduard en bracht de eindstand op 4-2.

Suriname won de eerste wedstrijd van Trinidad & Tobago (2-1) en heeft net als Haïti drie punten. Suriname is al uitgespeel­d, maar Haïti heeft nog een wedstrijd tegoed. Trinidad & Tobago dat ook deel uitmaakt van deze groep, heeft nog geen enkel punt en speelt de laatste wedstrijd tegen Haïti. De winnaar van deze groep speelt een tweeluik tegen de nummer 5 van de Copa Centroamer­icana 2017 (Centraal-Amerika).