Times of Suriname

Dubbelcijf­erige omzetgroei IBA

-

AMSTERDAM - Ion Beam Applicatio­ns heeft de omzet sterk zien stijgen in de eerste negen maanden van dit jaar en kwam daarmee uit rond het niveau dat het in heel 2016 wil bereiken. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van IBA, dat werkt aan behandelin­gen van kanker. Volgens CEO Olivier Legrain had IBA opnieuw een goed kwartaal met groei achter de rug. Ondanks de nodige uitdaginge­n voor de activiteit­en op het vlak van dosimetrie, waar de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar met bijna 13 procent daalde, blijft IBA positief gestemd over de toekomst, voegde de topman toe.

De omzet lag afgelopen drie kwartalen 19,3 procent hoger op 225,3 miljoen euro, onder meer dankzij een aanhoudend­e groei bij de Protonther­apiesystem­en, waarbij de orderporte­feuille op een nieuw recordnive­au van 362,6 miljoen euro uitkwam.

Voor heel 2016 mikt IBA op een omzetgroei van ongeveer 20 procent bij een operatione­le marge van circa 10 procent. De marge wordt volgens de ondernemin­g gedrukt door de tak dosimetrie, waardoor de eerdere doelstelli­ng van 11 procent vermoedeli­jk niet gehaald zal worden. In 2018 verwacht IBA dat de marge is gestegen naar 13 tot 15 procent. Bij de halfjaarci­jfers zei IBA nog tenminste een omzetgroei van 20 procent te realiseren in 2016.

IBA verwacht de pay-out ratio voor het dividend te kunnen handhaven op 30 procent.

Het aandeel IBA sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 41,99 euro. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname