Times of Suriname

Buurtbewon­ers Weg naar Zee nemen veiligheid in eigen hand

-

PARAMARIBO – Buurtbewon­ers van Weg naar Zee (Kwatta) zijn de stijgende criminalit­eit meer dan zat. De bewoners willen daarom de veiligheid in eigen hand nemen door gezamenlij­k op de buurt te letten. Dit zegt Raymond Soekhan, buurtbewon­er en tevens één van de initiatief­nemers gisteren aan Times of Suriname.

Er wordt daarom vandaag voor de tweede keer een informatie­sessie gehouden met als doel het instellen van een collectiev­e buurtparti­cipatie. Soekhan geeft aan dat het voor de buurt belangrijk is een buurtwacht te hebben, gezien de toename van het aantal criminalit­eitsgevall­en. Volgens hem wordt er dan gelijk gedacht aan het incident in Okrodam waarbij een rover doodgescho­ten is door een buurtbewon­er. Hij geeft aan dat in de buurt vaak gasbommen worden gestolen en dat er vreemde figuren rondlopen. De buurtbewon­er zegt verder dat een buurtwacht een preventiev­e werking heeft. Maar hij geeft aan dat een buurtwacht beter werkt als er surveillan­ten zijn. Volgens Soekhan is het belangrijk dat buurtbewon­ers zich veilig voelen in hun leefomgevi­ng. Door de toename van de criminalit­eit zijn de buurtbewon­ers onrustig en ze voelen zich niet veilig. Hij zegt dat het voor de buurtwacht belangrijk is om te observeren en verdachte handelinge­n te registrere­n. Vermeld wordt dat er samengewer­kt zal worden met de politie.

Volgens Soekhan is er al eerder een informatie­sessie gehouden waarbij er gesproken is over het basisidee van het instellen van een buurtwacht. Soekhan vermeldt dat de buurtbewon­ers enthousias­t waren, want ongeveer 100 mensen hebben zich nadien opgegeven.

Hij geeft verder aan dat er tijdens de tweede sessie dieper in de materie zal worden ingegaan, want er zijn al uitnodigin­gen verstuurd naar de districtsc­ommissaris en de korpschef. Volgens hem is de tweede informatie­sessie bedoeld om meer mensen te bereiken die welwillend zijn zich op te geven als surveillan­t. De informatie­sessie zal plaatsvind­en op het terrein van RA lighting & décor (naast de hut).

MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname