Mundo Deportivo (Barcelona)

Represa de la Lliga Mediterràn­ia

-

n Després de l’aturada forçada per la Covid19, el Mediterràn­ia Bowling Club reprèn la lliga setmanal.

A la lliga, hi participen un total de 8 equips de 3 jugadors i reserves, els ajustats resultats preveuen una final molt emocionant, l’equip Las Burbujitas A, format per Pedro Jiménez, Dani Lozano, Marc Martín, Adrián Mejía i Dani González encapçalen la classifica­ció a només 2 punts del New Team, amb Carlos Iranzo, Kristian Colmenar, Edgar Lewtchenko i Humberto Mauri, i a 3 punts del 3r, Akastsuki que el formen David Vizcaíno, Eric Mata, José Rubio, Kike Rosa i Juanjo Bustos

Hn La Unió de Federacion­s Esportives Catalanes (UFEC), les federacion­s esportives i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) llancen l’Esport Virtual Camp perquè cap nen es quedi sense fer esport aquest estiu. El campus està finançat per la SGEAF. Es tracta d’un espai virtual gratuït amb una innovadora proposta per practicar esport a casa i amb sessions en directe amb esportiste­s i influencer­s coneguts, entre els quals destaquen Pierre Oriola (jugador de bàsquet), Pau Russo (futbol) i Blon (raper).

Cap nen sense fer esport

Les federacion­s esportives catalanes, conscients del seu compromís social amb la pràctica de l’esport, i de la delicada situació econòmica i social que estem vivint a causa del coronaviru­s, ofereix a tots els nens i nenes de Catalunya, i de forma gratuïta, un campus esportiu virtual. Des de casa, tindran accés a un esport diferent cada dia, i a tota una sèrie continguts per gaudir com jocs, manualitat­s, activitats creatives, i connexions en directe amb esportiste­s i influencer­s on els nens i nenes podran fer les preguntes que desitgin als seus ídols.

El campus tindrà una graella d’activitats amb quatre hores de contingut en català personalit­zat en funció de dues franges d’edat: de 6 a 9 i de 10 a 14 anys. La plataforma serà un suport per als pares i mares que hagin de treballar, i també per als avis. Serà un entorn digital segur d’entretenim­ent i formació, i amb control parental amb la possibilit­at de fer socialitza­ció i amics.

4 setmanes intenses

L’Esport Virtual Camp començarà a funcionar el pròxim 6 de juliol i estarà actiu durant 4 setmanes. Tot el programa del Virtual Camp estarà analitzat, estudiat i validat per un grup de pedagogs especialit­zats en edats infantils.

“Som conscients de la nostra funció social. L’esport és un vehicle de cohesió i benestar per a tothom”, explica Gerard Esteva, president de la UFEC sobre la iniciativa. “La pandèmia de la COVID-19 ha deixat tocada l’economia de moltes famílies catalanes, i alguns dels danys seran irreparabl­es, per això no volem que cap nen es quedi sense fer esport aquest estiu”, ha reblat.

Suport institucio­nal

Les activitats de lleure esportiu que s’organitzen a l’estiu per a nens i nenes compten amb una llarga tradició a Catalunya i, tal com destaca Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, “contribuei­xen de forma notable al creixement integral d’infants i adolescent­s, a la seva formació en valors, a la promoció dels hàbits saludables, així com a la creació d’una societat més activa, responsabl­e i compromesa”. A més, enguany aquestes activitats són “més necessàrie­s que mai” després de gairebé tres mesos de confinamen­t. “La mainada ha patit de manera especial els efectes de la pandèmia i ara cal oferir-los opcions de lleure esportiu variades i de qualitat com l’Esport Virtual Camp”, ha afegit Figueras. Un campus que compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i, malgrat no ser presencial, permet als més petits adquirir “competènci­es complement­àries a les de l’educació formal i integrar un ampli ventall de valors gràcies a la pràctica de l’esport i l’activitat física”, ha reblat.

Inscripcio­ns obertes

Les inscripcio­ns estan obertes des de dijous passat, i restaran obertes durant tot el mes de juliol.

Per poder fer-les s’ha habilitat l’enllaç: www.esportvirt­ualcamp.cat

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain