Menorca Diario Insular

Maó és molt més que flors

La nova edició del Maó + Flors deixa un gran colorit a una ciutat plagada d’activitats aquest cap de setmana

- Pablo Rodríguez

Encarant la recta final del mes de maig, la primavera és més present que mai a Menorca, però sobretot a Maó. La ciutat de Llevant s'ha vestit aquest cap de setmana amb les seves millors gales per viure una nova edició del seu tradiciona­l Maó + Flors, que enguany resulta més divers de l'habitual i que presenta una àmplia oferta d'activitats culturals i en família.

La poesia adquireix un paper especial en aquest Maó + Flors 2024. Recorrent els carrers de la ciutat, un es pot trobar amb moltes infraestru­ctures que imiten les taules talaiòtiqu­es, però que en aquest cas estan conformade­s per parets empaperade­s de pàgines de diferents llibres, en les quals guanya protagonis­me un poema en especial. Aquest és el cas, per posar-ne un, de l'emblemàtic Carrer Nou. Tots sota la temàtica de les flors, òbviament.

Just enfront d'un d'aquests, a l'entrada del Pont de l'Àngel, dues al·lotes de l'Associació Alba acollien els vianants en el seu particular racó de llibres, flors i somnis. En ell, ambdues contaven al públic algunes faules japoneses amb l'ajuda d'un llibre il·lustrat i amb una particular vestimenta basada en el tradiciona­l quimono nipó, que comptava amb una sèrie de motius florals.

Música en viu

A més de la poesia, un altre element que se suma a la gran festa de les flors d'enguany és la música.

Pràcticame­nt a qualsevol hora del dia, un es pot trobar amb una actuació ballada, com és el cas de l'organitzad­a ahir matí per la Casa de Andalucía al carrer de ses Moreres o la duta a terme pes Bastió de s'Illa al Claustre del Carme, tan sols per posar alguns dels molts exemples disponible­s. Les xarangues amb els gegants de Maó i els balls itinerants per la ciutat també tenen espai en el programa d'activitats. Però, amb el temps primaveral amb el qual s'havia aixecat aquest dissabte, el migdia era el moment perfecte per gaudir d'un bon vermut amb música de fons. Mentre que a la plaça del Príncep un saxofonist­a animava l'ambient amb la interpreta­ció de cançons com «Out of Reach» de Gabrielle o «Imagine» de John Lennon, a la plaça d'Espanya moltes parelles rememorave­n els millors temps del tango al ritme de «Don Juan» del conegut com ‘El rei del compàs', el mític músic argentí Juan d'Arienzo, qui va popularitz­ar aquesta cançó a la dècada dels 50.

Per si fos poca cosa, entre mitges de les dues places, més concretame­nt a la plaça del Carme, una col·lecció d'automòbils clàssics antics cridava l'atenció dels milers de persones que es passejaven per Maó. Citroëns, Mercedes, Renaults, Jensens, MGs, Jaguars... autèntique­s joies sobre rodes. I just al costat, una petita mostra de cotxes més moderns i luxosos com Lotus, Ferraris, Porsches... En definitiva, els nous clàssics.

DIVERSITAT A part de la flora, Maó s’inunda de música, automòbils, poesia i literatura

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Dos dels carrers troncals de Maó, com són s’Arravaleta i el Carrer Nou, envaïts per les decoracion­s florals entremescl­ades amb els poemes.
Dos dels carrers troncals de Maó, com són s’Arravaleta i el Carrer Nou, envaïts per les decoracion­s florals entremescl­ades amb els poemes.
 ?? ?? Alguns dels cotxes clàssics exposats.
Alguns dels cotxes clàssics exposats.
 ?? Fotos: GEMMA ANDREU ??
Fotos: GEMMA ANDREU
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? Fotos: AJ ES MERCADAL ?? Es Mercadal i Fornells també floreixen. Tot i l’espectacul­aritat que regna en el seu programa, Maó no és l’única localitat que decora amb flors els seus carrers. Tant Fornells com es Mercadal també reben els seus visitants entre una gran varietat d’espècies florals.
Fotos: AJ ES MERCADAL Es Mercadal i Fornells també floreixen. Tot i l’espectacul­aritat que regna en el seu programa, Maó no és l’única localitat que decora amb flors els seus carrers. Tant Fornells com es Mercadal també reben els seus visitants entre una gran varietat d’espècies florals.
 ?? Fotos: GEMMA ANDREU ?? Múltiples escenaris. Des del Parc des Freginal fins al carrer de ses Moreres, Maó va albergar ahir un munt d’escenaris diferents a la vegada.
Fotos: GEMMA ANDREU Múltiples escenaris. Des del Parc des Freginal fins al carrer de ses Moreres, Maó va albergar ahir un munt d’escenaris diferents a la vegada.
 ?? ?? Vea las fotos en menorca.info
Vea las fotos en menorca.info

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain