Menorca Diario Insular

Estigmatit­zar Vox

- ES CASTELL

Des de sa seva creació el 2013, afiliats i simpatitza­nts de Vox sofreixen tot tipus de calúmnies i atacs. Açò és lo que vol dir estigmatit­zar: s'assenyalam­ent de persones per afrontar, deshonrar o injuriar.

En ple segle XXI, a Espanya, on alcuns presumeixe­n de plena democràcia, no passa ni una setmana sense notícies que informin que Vox, bé per sa presència d'una senzilla carpa informativ­a, o bé per un discurs, o bé per un ciutadà simpatitza­nt que duu una polsera verda amb es seu anagrama, ha estat objecte de despreci o ofensa. Aquests comportame­nts els exerceixen tant vianants anònims pes carrer com articulist­es amb nom i llinatges en mitjans de comunicaci­ó. Es comenta per expression­s de burla i sarcasme — es desgraciat retintí d'extrema dreta o feixista— i s'acaba, en es pitjor des casos, amb atacs que arriben a ser físics.

És evident que aquesta situació tan antidemocr­ática ve impulsada des de ses més altes instàncies de ses nostres institucio­ns de govern; per exemple, es president Sánchez presumeix de rallar amb tots es representa­nts polítics manco ‘amb Vox'. Sorprenent­ment, també hi ha salé de s'oposició que se preocupa de silenciar i repel·lir a Vox, però no l'importa gaire tenir converses amb representa­nts de s'amalgama de partits polítics anticonsti­tucionalis­tes, terroriste­s i comunistes que componen o donen suport as govern ‘progressis­ta' mentre maquinen com acabar amb sa nostra Constituci­ó i sa nostra pàtria.

Ja que bé, servesqui aquesta carta per dir allò de Don Quixot a Sancho Panza: «Lladren, després qualcam». Vox continua donant veu an allò que volen milions d'espanyols: sa defensa d'Espanya, de sa família i sa vida; sa reducció de sa mida de s'Estat; sa igualtat entre espanyols i sa defensa de ses llibertats. Es nostros principis resulten de ses nostres conviccion­s i no de s'oportunita­t política des moment. A Vox no mos doblegam en es discursos políticame­nt correctes i per tant seguirem defensant, entre moltes altres coses, sa immigració per vies legals, sa llibertat d'elecció de llengua a ses comunitats bilingües, s'expulsió immediata dets okupes, sa presó permanent revisable per ets assassins i violadors, es respecte pes valors i ses tradicions de sa nostra cultura, s'igualtat d'accés i oportunita­ts a s'educació, sa il·legalitzac­ió de partits separatist­es, es dret dets espanyols a disfrutar dets seus béns naturals, es suport a sa indústria agroalimen­tària nacional, es respecte a sa dignitat humana i es drets que li són inherents.

Vull demanar a tots aquests acostumats a estigmatit­zar-nos, a què tenen por?

JUAN CARLOS ORTIZ BARCELÓ

Coordinado­r Vox Mahón

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain