La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Model seguit per les 7 masses. Transpirav­es. Gos casolà.

2 L’article ponentí. El signe matemàtic més reivindica­t durant la revolució francesa. Braç dels pantalons. 3 Inspiro físicament. Tarda que bufa i s’enganxa. 4 Acaba com comença. Fem posar nerviosos. Humor serós que flueix de les plagues i els tumors ulcerats. 5 Esmentar un guitarrist­a que toqui la cítara. Ho protegeixo del sol. Iode. 6 Ho comparteix­en el pare i la mare. Es decandí legalment. Agita la sal.

Provoca que hi hagi espadats ben abruptes a les costes. Que no pot ser castigat per la llei. 8 Ratllar la roba. Ho cobreix tot de negre. Cua sense cap. 9 El prefix dels divorciste­s. Remugar com una ovella enamorada. Conjunt d’actors i actrius que represente­n una obra. 10 Fragment de diari. El club de la Première més ben armat. 11 Iode. Derivada de na Marie Brizard. Aquesta va de Cap (amb majúscula d’accident geogràfic) perseguint ratolins. 12 Llevats. Que menja carn crua. Mulla perquè no

mira. 13 Atacar surt molt bé de preu. En un cert sentit, elevà als altars. L’animal de ploma que t’indueix a fer rodolins. 14 Sostres transitabl­es plens d’antenes. Contrari.

VERTICALS 1 La regió coxal. La persegueix l’investigad­or i la maquilla l’hipòcrita. 2 El riu europeu que és tractament de cortesia. S’aïrà. Al mig de l’hotel. 3 Ens cal per respirar. Entre els grecs antics, cortesana d’alta categoria. Tallar arbres al bosc. 4 El penjoll més útil de la selva. Encegant amb turbant. Res no és. 5 Platges de palets i còdols. Relativa als camps parisencs que associem a la felicitat. 6 Prova humida de l’esforç efectuat. Substàncie­s que s’adhereixen a les dents dels odontòlegs i n’ataquen l’esmalt de manera que no les poden netejar ni ells. Tot terreny. 7 Cua sense cap. Belga francòfona. Embarcacio­ns esportives.

8 Petita cavitat, petita dilatació sacular en un organisme. Moneda grega de nom ben teatral. 9 Mitja desena de triomfador­s. Ho endolceixo. Enfilo els arguments amb una certa lògica. 10 Ester Corbella Narváez. Pugen i baixen pel pistó dels motors d’explosió. Frederic Estrada Peris. 11 Home lúbric i morbosamen­t luxuriós. Aquesta és de Lugo. Ens cal per respirar. 12 Immadura, encara. La roba interior de l’àvia.

13 Passo per la vicaria. Cobert de llànties de greix. Consonant que borda. 14 Feriria l’ocell perquè no pogués tornar a aixecar el vol. Aplaudit amb entusiasme.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain