La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10336

HORITZONTA­LS 1 Grata. Calçàveu els cavalls. 2 Edicte del tsar rus. Pot ser de Twitter, de cotó o musical. Moixons amb ressons alemanys. A l’entrada de Libèria. 3 Alcin sense vocalitzar. Els deixen sols. Sèpal que espanta les vocalistes. 4 Veïns d’estonians i lituans. Poden ser belles o marcials. Parella de romans.

5 Paradisíac­a. Neteges la roba. 6 Mesures del Rei que tot ho millora quan ho toca. L’estil natatori més ràpid. Ros anaeròbic. 7 Assajar sense extremisme­s. Ressò de l’Umberto. Al final, ho realci. El primer de tots. 8 As. Caixa de morts. Tibades.

9 Tonalitat. Obres de teatre. Ho elaboraré de manera molt musical.

10 Posa arreus tot embellint-ho. Pansiu. 11 Imprimeixi­n les llistes d’Excel. Moviment que fan les banderes quan pica el vent. 12 Associació d’artistes motivats. Elements arquitectò­nics sota la base d’una columna. Greix que posseeix. 13 El seu arc és multicolor. Bastons guarnits d’heura i de fulles de parra, atributs del déu Bacus. Fumis sense deixar rastre.

14 Mamem sense ajuntar els llavis en cap moment. Pastís farcit de brossat. Ho ruixi amb laca.

VERTICALS 1 Rinxolem. Guaita des del capdamunt d’una talaia. 2 Entrés a un estadi. Ho guarniré a l’aeroport de París. 3 L’objectiu vital dels cristians prèmium. Faci rodolins amb Rimski-Kórsakov. 4 Cos anaeròbic. Banderes brandades amb fervor per militants probableme­nt aficionats al surf. Sense ficció. 5 Acaba com comença. La beguda del Mono o de na Marie Brizard. Al final, eren daurats. Cinquanta. 6 Tresor públic. La lletra grega més explosiva. La jota iodada.

7 Principi filosòfic que mena a Twitter. Comença a accedir-hi. Esment a una casa gran, tota una mansió.

8 Un pronom a la paella. Eructem tot giravoltan­t. Forn sense porta.

9 Res no és. Vagarejo sense deixar d’equivocar-me. Neteja una pedra del verdet que té. 10 Mosquits. Proveeixo d’agafadors d’un cistell.

11 Or. Sense número. Persona bàrbara i brutal. Sense ficció. 12 Ho vessa sense vocalitzar. Medicament­s calmants que s’extreien del suc del caluix de la lletuga. Iode. 13 Al bell mig del cel. Pietoses, a qui gairebé espies. Col·loca un monument en la seva ubicació. 14 Miris. Ho feu servir. Empri.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain