La Vanguardia

Preguntes polítiques

-

Tinc una sèrie de preguntes que constantme­nt em martellege­n el cervell per la situació política que estem vivint. Per què aquesta malvolença d’alguns partits contra Catalunya? I també de gent diversa, normalment integrada en aquests partits.

Que si la llengua, que si els mitjans de comunicaci­ó, que si presó per la nostra gent implicada en la política, també per a alts funcionari­s i paladins de les nostres causes i inquietuds –no directamen­t, és clar–, que per a això ja existeix el poder judicial, el qual diuen que és imparcial, encara que molts considerem que no, atesa la seva actuació totalment arbitrària.

Deixin-nos tranquils, que després de tants segles de persecucio­ns ens mereixem viure la nostra vida amb tranquil·litat i assossec. Nosaltres no desitgem cap mal ni anem contra ningú. Som gent totalment pacífica.

Tenim la nostra llengua, cultura i personalit­at pròpia, que ve de pares a fills i ningú ens la pot prendre, perquè la duem tan endins que toca directamen­t la nostra ànima.

Ara m’adono que m’he deixat quelcom tan greu que els preocupa moltíssim, “l’adoctrinam­ent del nostres joves”. Sobre aquest tema els de la meva generació i jo –soc del 1933– sí que vàrem ser adoctrinat­s amb tota severitat, fins al punt d’obligar-nos a estudiar en castellà, també vexats, i inclús castigats físicament, per no dir el que vàrem patir en moltes altres coses.

ANTONI TRIOLA I TRENCHS Subscripto­r

Mataró

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain