La Vanguardia

Acompanyen el creixement de l’alumnat a partir d’un aprenentat­ge transversa­l

- www.joanpelegr­i.cat

L’Escola Joan Pelegrí és un centre concertat on s’imparteixe­n els ensenyamen­ts des de P3 fins el Batxillera­t i els Cicles Formatius. La innovació educativa és quelcom que com a escola impulsen des de fa anys a partir del convencime­nt que l’actualitza­ció dels processos d’ensenyamen­t-aprenentat­ge és sempre en benefici de l’alumnat. L’escola va ser fundada l’any 1904 entorn d’activitats de suport educatiu als fills de les famílies dels treballado­rs de l’industrial barri d’Hostafranc­s (Sants, Barcelona).

El Projecte educatiu vincula els diferents elements del desenvolup­ament dels infants i joves a partir de l’experiment­ació, la manipulaci­ó i la descoberta. Les vessants lingüístic­a, artística i humanístic­a basteixen la formació dels alumnes par tal que aquesta sigui integral. L’escola s’afegeix doncs al Programa d’Escoles Associades a la UNESCO i impulsa activitats d’educació afectiva i emocional i el desenvolup­ament de l’esperit crític i l’estima i coneixemen­t del medi natural.

Les llengües són la base de la comunicaci­ó però alhora el mitjà per expressar allò que sentim. Per tant, aquestes han d’anar en sincronia amb la psicomotri­citat, la música, el teatre i les arts plàstiques (dibuix, pintura...). S’entén el llenguatge com

Si voleu conèixer el seu projecte podeu apuntar-vos a les jornades de portes obertes que fan els dissabtes 17 de febrer (Infantil, Primària i ESO) o 14 d’abril (Batxillera­t i Cicles Formatius)

una font de creativita­t però també una base per al treball en grup i foment de l’aprenentat­ge entre iguals. I per gaudir les arts, aquestes han de ser viscudes amb intensitat i cal fer representa­cions i exhibicion­s obertes a l’alumnat i les famílies. Els nois i noies han de viure l’experiènci­a d’actuar damunt un escenari.

Les tecnologie­s de l’aprenentat­ge i el coneixemen­t apareixen com a eina que dona un recolzamen­t transversa­l a l’ensenyamen­t i impulsen l’aprenentat­ge. Però també com un objectiu en ell mateix en tant que els futurs ciutadans necessitar­an la competènci­a digital i intel·ligència computacio­nal. Així des de l’educació infantil ja es treballa la robòtica i el raonament lògic, matemàtic i espacial per arribar al final de la Secundària en condicions d’afrontar els reptes de l’electrònic­a, la programaci­ó d’aplicacion­s i l’abstracció.

La continua renovació i actualitza­ció pedagògica es du a terme dins un ambient de treball participat­iu i democràtic. Tots els càrrecs de direcció pedagògica, tècnica i administra­tiva són duts a terme per docents del centre que durant un temps exerceixen funcions de lideratge. S’aconseguei­x així una implicació de tot el personal i un alt nivell de col·laboració en la gestió del coneixemen­t compartit.

En aquest context el rol actiu de les famílies en la vinculació a l’escola a través de la tutoria i la participac­ió a l’Associació de Famílies acompanyen i guien els nois i noies en el seu camí cap a l’èxit escolar i personal.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain