La Vanguardia

Família monoparent­al

-

És una dona de mitjana edat, una dona amb la pell freda. Porta uns texans i una camisa estampada de flors. La dona alça la veu i diu: “Em dic Laura. Sóc mare, tinc dos fills i estic separada”. Així començava la xerrada a la qual vaig assistir sobre les famílies monoparent­als. La Laura va continuar explicant-nos que vivia sola, que amb el seu sou havia de mantenir la família i l’educació dels fills i que tirar endavant es feia força complicat.

Avui dia, només hem de girar una mica el cap per veure que la societat ha canviat molt i que el model de família tradiciona­l, d’un pare i una mare, convivint amb els seus fills i filles cada cop és menys majoritari.

A Badalona han estat els socialiste­s els qui han marcat l’agenda política de les ordenances fiscals del 2016 proposant que es beneficiï les famílies monoparent­als, per tal que aquestes puguin gaudir dels mateixos drets que les famílies nombroses; han estat els socialiste­s els que han constatat la necessitat d’ampliar les polítiques de suport a les famílies monoparent­als, per tal que mares i pares puguin educar i formar els seus fills en les mateixes condi- cions d’igualtat que les famílies biparental­s.

Abans de finalitzar l’acte, la Laura, sense aixecar massa la veu, ens explica que ella no va poder estudiar a la universita­t i que vol un futur millor per als seus fills. Un futur dirigit per polítics joves per a qui l’educació, la sanitat, els nens, les persones grans, els joves aturats, les persones amb risc de desnonamen­t, les famílies sense recursos i les famílies monoparent­als siguin les seves senyeres. MARI CARMEN LOZANO Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain