La Vanguardia - Què Fem

Els secrets de la cuina mezze, al Gòtic

EL BISTROT LEVANTE ENRIQUEIX L’OFERTA DE LA PLACETA DE MANUEL RIBÉ AMB UN RECEPTARI DE L’ORIENT MITJÀ

- MAR ARMENGOL

Tot caminant pel barri Gòtic, és inevitable sentir-se atret per la zona del Call i els seus carrerons. Topar amb la placeta de Manuel Ribé, per tant, resulta encara més especial: és la sorpresa d’haver trobat un oasi després de l’aventura laberíntic­a. I si a la sorpresa s’hi suma un bon restaurant, és imperatiu quedar-s’hi una estona més. Aquest restaurant és el Bistrot Levante.

El Bistrot aporta a aquesta placeta idíl·lica un espai diàfan i acollidor projectat per l’arquitecte Emiliano Armani, que, a més, és el creador d’aquest restaurant, una aposta personal fruit de la seva passió per la cuina. Per tant, la carta segueix la línia moderna de l’espai i a més a més beu de la influència mezze (el receptari de l’est del Mediterran­i i l’Orient Mitjà). Això vol dir que la majoria de plats estan pensats per compartir. Aquesta carta, a més, no busca ser extensa, sinó sorprendre el comensal amb sabors intensos, que enganxen.

Un sopar estiuenc

La cuina meze és pròpia de països com Grècia, Israel i el Líban i, per tant, l’hummus

L’hummus és un dels plats estrella del restaurant, que té una decoració molt acollidora on la naturalesa també és present. no hi pot faltar. Aquest, en particular, té un sabor més fort que els habituals i agradarà als fidels d’aquest aperitiu, ja consolidat a Barcelona. És el tret de sortida perfecte per continuar amb una amanida, que, ben al contrari del que diuen els Simpsons, sí que enamora: la fattoush, amb tomàquets, escarola, pèsols i alfàbrega, acompanyad­a de pa de massa mare. Està condimenta­da de tal manera que fins i tot l’escarola supera la seva amargor per esdevenir d’allò més apetitosa.

Un capítol a part mereixen els pastissets de pollastre, amb pebrot verd, albercoc, canyella i coriandre, que recorden les samoses. Es podria considerar que aquesta és l’estrella de la carta.

I per beure?

Sens dubte, falta esmentar l’acompanyam­ent ideal a aquesta desfilada de delícies: la cuidada oferta de vins, caves i cerveses que prioritza varietats naturals, a banda de còctels propis. Ens recomanen tastar els vins Orange, una varietat afruitada, de color més aviat ambre, refres- cant i a l’altura dels exòtics sabors que tenen als plats.

A les postres, la dolçor es troba en la cassoleta de lebne, de melmelada de pètals de rosa, festucs i cereals torrats, en una base de brioix.

L’estrella dels caps de setmana

La carta del Bistrot Levante està disponible per a tots aquells que la vulguin assaborir a qualsevol hora del dia. Ara bé, el brunch dels caps de setmana té propostes que seduiran els adeptes a aquest ritual dominical: gran varietat de pastissos, shakshuka picant (d’ous al forn, iogurt, coriandre i pa de pita tebi) o parfait de iogurt salat, amb iogurt de remolatxa al forn, anet, crumble de comí de prat i llavors torrades, entre moltes altres propostes.

BISTROT LEVANTE

wwww

PLACETA DE MANUEL RIBÉ, 1. METRO: JAUME I (L4). TEL.: 938 582 679. HORARI: DE DC. A DV., DE 19 A 24H; DS. I DG., DE 12 A 24H. CONSULTAR HORARI NOU A PARTIR DE SETEMBRE. PREU MITJÀ CARTA: 20€.

Bistrotlev­ante.com

w

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain