La Vanguardia - Què Fem

Qüestió de principis

DEIXANT DE BANDA L’ELIMINACIÓ DEL METRATGE DE KEVIN SPACEY, AQUESTA ANODINA BARREJA DE THRILLER I DRAMA ÉS PUR AVORRIMENT

- B. MORELL

Una pel·lícula com Todo

té dos al·licients per veure-la al cinema. El primer, el germà de l’enyorat Tony Scott (malgrat que, tret d’excepcions com Marte, fa temps que va perdre el rumb d’una carrera que viu de dues meravelles: i

i d’un film sobrevalor­at com I el segon, i més important, és la història extracinem­atogràfica, que inclou la decisió de Scott i dels productors d’eliminar les escenes on apareixia Kevin Spacey, l’encarregat d’encarnar John Paul Getty, arran de les seves acusacions d’assetjamen­t sexual.

La solució no va ser altra que rodar les escenes amb Christophe­r Plummer en un temps rècord per tenir el film a punt per als Oscars. Dubto que algun dia puguem veure què va fer Spacey amb el seu Getty; però el que sí sabem és que el que ens proporcion­a el sempre excel·lent Plummer s’acaba convertint en el millor d’aquesta pel·lícula del tot anodina.

Ni nervi ni tensió

I és que el germà dolent dels Scott transforma una història real extraordin­ària (la del segrest de John Paul Getty III i la posterior negativa del seu avi, l’home més ric del món als anys setanta, a pagar el rescat) en quelcom rutinari i prescindib­le. Mai no acaba de trobar el to adequat: passa del thriller criminal al drama familiar sense solta ni volta. És incapaç d’omplir els forats negres de la història amb fets ficcionats de manera coherent i es perd per llocs comuns i en subratllat­s innecessar­is d’una manera exasperant.

I tot i l’esforç per retratar fidelment aquell moment amb una destacada fotografia, el cert és que la tensió és inexistent i el metratge està desproveït de nervi, el mínim que se li podria demanar a algú com Scott. Però el pitjor de tot és que

avorreix, i l’únic punt d’interès és veure Plummer aportant un xic d’humanitat a un personatge pur estereotip que representa el capitalism­e més salvatge i que era capaç de tractar la seva família com simples peons de la seva partida amb un únic objectiu: acumular, acumular i acumular.

El mateix que fa la pel·lícula, només que aquesta acumula errors, com el personatge sobrer que interpreta Wahlberg i convertir Romain Duris en un pinxo calabrès, per citar-ne dos, de forma imperdonab­le.

TODO EL DINERO DEL MUNDO

DIR.: RIDLEY SCOTT. GÈNERE: THRILLER. INTÈRPRETS: MICHELLE WILLIAMS, MARK WALHBERG, CHRISTOPHE­R PLUMMER, TIMOTHY HUTTON, ROMAIN DURIS, CHARLIE PLUMMER. PAÍS: EUA. ANY: 2017. DUR.: 133 MIN.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain