La Vanguardia - Què Fem

Gofres indispensa­bles

-

Qui digui que ingerir dolços és totalment perjudicia­l no sap gaudir plenament de la vida. Aquestes delícies que tant agraden als més menuts –i als que no ho són tant– no fan mal si es mengen esporàdica­ment. Entre els ensucrats més desitjats hi ha la gofra, aquell pastisset amb aparença de reixa que combina amb xocolata, fruita, gelat i totes les delícies dolces que un pugui imaginar.

1. EL GIOVANNI CURCULLA, 2. T. 935 408 965. HORARI: TOT L’ANY, A L’HIVERN, DE DILLUNS A DIUMENGE, D’11 A 22.15H; A L’ESTIU, FINS A LES 24H. WEB: www.artgelato.info Alguna vegada, entrant al barri Gòtic pel carrer de la Portaferri­sa, segur que heu sentit aquella olor tan bona de xocolata que ocupa els voltants i que ja és considerad­a caracterís­tica de la zona. Doncs la deliciosa oloreta ve del Giovanni, la gofraria i gelateria que molts consideren la millor de tot Barcelona. I no és estrany que ho creguin així, ja que tot aquell qui hagi tastat les seves gofres sap que són molt més bones que la seva olor. Són de l’estil de les tradiciona­ls de Lieja, una ciutat belga situada a la part francòfona del país que va ser la primera a cuinar les gofres que porten el nom de la ciutat, i que són caracterís­tiques pel tipus de massa. Compacta i plena de boletes de sucre perlat, aquest esmorzar, berenar o el que desitgeu que sigui és ideal per a aquells que siguin ganuts i que poques vegades es cansin del sucre. Encara que, si es dóna el cas que sou d’estómac reduït, sempre podeu acompanyar el pastisset amb només una mica de sucre de llustre, tot i que molt millor si el demaneu banyat de dolç de llet, de llet condensada, de gelat de pistatxo o qualsevol altre, de nata…, però sobretot, sobretot, heu de tastar la deliciosa xocolata del Giovanni. A aquells que odien els productes extremamen­t artificial­s, els agradarà saber que la crema de cacau no té res a veure amb el xarop de xocolata amb poc sabor que de vegades s’utilitza en altres llocs, sinó que és totalment natural i cremosa. Mmmm, que bona!

2. EL BELGIOUS AVINYÓ, 50. HORARI: DIVENDRES, DE 17 A 24H; DISSABTE, DE 16 A 24H; DIUMENGE, DE 17 A 22H. WEB: www.belgious.com Si el que us agrada és gaudir d’un tast dolç però sense abusar, les gofres de Brussel·les són les vostres. La seva massa esponjosa i cruixent no deixarà pas a l’empatx –tret que us en cruspiu dos, que sempre hi ha qui no es talla–, i per aquest motiu les podreu acompanyar tranquil·lament de dolç de llet, de xocolata belga, de Nutella, de xocolata i banana o de maduixes si demaneu un Banana Hit o un Amélie, o de gelat si trieu un Speculoos.

A la carta de gelats del Belgious destaquen, a més d’una gran varietat de clàssics, el gelat d’oliva negra, el de curri, el de mojito i el de la picant crema japonesa de wasabi. D’aquesta manera, si en demaneu un d’aquests, els vostres dis- senys no tindran res d’avorrits. I la possibilit­at de tria no acaba aquí, perquè, quan tingueu la gofra belga a les mans, podreu escollir si quedar-vos a menjar-la a la petita tauleta o a la barra del local mentre escolteu bona música o si preferiu menjar-la a la fresca de la terrassa, que no és altra que l’esplendoró­s barri del Gòtic.

3. LA XOCOLATERI­A PIRINEUS PLAÇA DEL DIAMANT, 4. HORARI: DE DILLUNS A DIVENDRES, D’11 A 21H (DIMECRES OBREN A LES 12H); CAPS DE SETMANA, D’11 A 22H. Per a aquells a qui no els vingui de gust una gofra dominada pel sucre però tampoc es quedin del tot satisfets amb una de l’estil de les de Brussel·les, hi ha les gofres de la xocolateri­a Pirineus. La seva massa no és gaire ensucrada i la podreu cobrir de la xocolata pròpia de la pastisseri­a, o també de gelat o de Nutella

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain