La Vanguardia (Català)

Ara és DemPelé

- Santi Nolla

És possible que no renovi, però Dembélé ja ha entrat a l’olimp de les grans estrelles del futbol després de les contundent­s declaracio­ns del president i de l’entrenador del FC Barcelona. Xavi va declarar que Ousmane podia ser el millor jugador del món en la seva posició mentre que Laporta va considerar que era millor que Mbappé. El negociador blaugrana de la renovació de Dembélé no va tenir els seus millors dies amb els agents del jugador després d’aquestes frases perquè sobre la taula hi havia un crac global impression­ant. Va començar a negociar per un mosquit i ja té un elefant.

Ara és DemPelé. El barcelonis­me sospira perquè jugui demà contra el Bayern i faci una de les seves grans exhibicion­s després d’haver advertit contra el Betis que està en forma, encara que sortís a la segona part. Els debats sobre Ousmane han quedat enrere com les paraules de Piqué després de perdre 3-4 contra el Betis al Camp Nou quan li va haver de recordar que “el futbol són 24 hores”. Gerard ja li havia retret de broma els seus retards horaris i no el va deixar fer-se una foto amb els nanos de la Masia, mentre rient li deia: “Tu fora d’aquí, amb tot el que ens has costat”. Ara el Barça és als seus peus i és la principal

Les declaracio­ns de Xavi i Laporta han situat Ousmane a l’olimp de les grans estrelles

arma de l’equip de Xavi per enfrontar-se al totpoderós Bayern a l’última bala blaugrana per continuar a la Champions.

Dembélé té unes caracterís­tiques extraordin­àries i ara un suport impression­ant des del club i des de la grada que no s’havia vist els últims tres anys de punyents crítiques a la política esportiva que el va portar després de la marxa de Neymar. Les lesions van impedir la seva explosió i ara està en el millor moment per donar-ho tot a un Barça que necessita bons davanters i molt més gol. No ha estat mai un gran golejador, però sí que fabrica bones jugades i anota gols si disposa de prou confiança. Contra el Betis va sortir i se’n va anar tres vegades del defensor, després no se’n va anar en dues ocasions i ja no ho va tornar a provar.

Però ara Dembélé és en un entorn idíl·lic per explotar. Els problemes són més als despatxos on els seus agents van donant allargs al Barça mentre el jugador diu que vol continuar. Segur que United, Chelsea o Tottenham han presentat la seva candidatur­a per fitxar un jugador que queda lliure a final de temporada. Mentre no se soluciona, el Barça fa bé situant-lo al camp en lloc de col·locar-lo a la grada, perquè no han funcionat mai aquests gestos. El PSG no les té totes amb amb Mbappé i no se li ha ocorregut mai asseure’l a la banqueta. I si Dembélé la fa grossa demà a Munic contra el Bayern? I si no? Tot és qüestió d’una bala més o una bala menys.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain