La Vanguardia (Català)

Shakira, la WAG més poderosa

Victoria Beckham i Perrie Edwards completen el podi de les dones de futboliste­s més influents del món

-

WAG és un terme que els tabloides britànics van crear a començamen­ts del 2000 per referir-se a les esposes i nòvies (wifes and girlfriend­s) dels futboliste­s. Amb els anys, algunes han superat en popularita­t els seus coneguts marits i nòvios. Ara el portal d’apostes SlotsUp ha fet un top ten amb les que considera les WAG més poderoses del món. El lloc número u és per a Shakira, parella del barcelonis­ta Gerard Piqué.

Els criteris en què s’ha basat aquest lloc web de jocs per elaborar la llista han estat: la fortuna personal, els seguidors a les xarxes socials i els guanys que se’n deriven, el nombre de llibres que han publicat, el nombre de reproducci­ons que acumulen a Spotify i els crèdits per la seva feina en la indústria del cinema que tenen a IMDb, la base de dades de pel·lícules a internet.

Així, la cantant colombiana, que té dos fills amb el defensa del FC Barcelona, ha obtingut una puntuació de 99 sobre 100, cosa que la situa en la primera posició. Forbes la situa des de fa anys entre les 50 dones més poderoses del món. És l’artista llatina que més discos ha venut en la història i té més de 70 milions de seguidors al compte d’Instagram.

En la segona posició de la llista hi ha una altra totpoderos­a WAG, més veterana que l’artista de Barranquil­la: Victoria Beckham, esposa de David

Beckham des del 1999 i amb qui té quatre fills. La dissenyado­ra britànica ha sumat 95 dels 100 punts possibles gràcies a la seva exitosa carrera musical amb les Spice Girls, la seva firma de roba i els seus llibres.

El podi el completa la cantant Perrie Edwards, parella del futbolista britànic del Liverpool Alex Oxlade-Chamberlai­n, amb qui acaba de donar la benvinguda al seu primer fill aquest estiu. El seu grup de música, Little Mix, és una de les bandes internacio­nals femenines que més discos han venut dels últims temps.

L’única espanyola de la llista, en què més de la meitat són britànique­s, és Pilar Rubio (Sergio Ramos), que n’ocupa el setè lloc. La col·laboradora d’El hormiguero ha fet de la seva faceta com a influencer un negoci molt productiu.

Completen la llista la model i actriu Oriana Sabatini (Paulo Dybala), la cantant Leigh-Anne Pinnock (Andre Gray), la karateka Anna Lewandoska (Robert Lewandowsk­i), l’escriptora Coleen Rooney (Wayne Rooney), la model Abbey Clancy (Peter Crouch) i la presentado­ra de televisió Christine Lampard (Frank Lampard). No hi ha ni rastre de Georgina Rodríguez (Cristiano Ronaldo), Antonela Roccuzzo (Leo Messi) i Wanda Nara (Mauro Icardi).

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain