La Vanguardia (Català)

Catalunya, tots contra tots

- Joaquín Luna

Madrilenys, Ayuso: no tot són retrocesso­s a Catalunya. Des d’ahir encapçalem el rànquing de tancament nocturn més d’hora d’Europa, a mitjanit, igualats amb Noruega, però ells permeten estar als locals fins a la una de la matinada, mitja hora més que a Catalunya.

A això li dic jo horitzons de país. Superada la cinquena onada i lluny de conformar-se amb la cotilla peninsular, Catalunya s’erigeix en la terra més luterana d’Europa. Fins i tot el regne de Dinamarca té obertes les discoteque­s de matinada i sense restriccio­ns...

Potser on altres veiem un problema no hi ha una oportunita­t? Gràcies a la covid, la Generalita­t s’acosta al vell objectiu de l’Oficina de la Reforma Horària (existeix, increïble però cert, amb sous i funcionari­s): avançar el sopar i estimular –imposar?– que anem a dormir ben d’hora, dic jo que per matinar molt perquè, en vista del mal

Vetllada de la Mercè al Price: Procicat i els mariachis de l’ordre vs. Colau i els del botellot

humor regnant, el que és una altra cosa ho dubto...

Com és natural a hores d’ara, els joves prolonguen i prolongara­n a la via pública més enllà de mitjanit durant els caps de setmana perquè els falta la por que sobra al conjunt de la població, on més d’un sembla feliç amb tanta prudència, tanta llenya als joves i es diria que resa per una sisena onada benigna. –Jo ja ho deia!

Aquí hi ha gat amagat. Dubto que escandinau­s, teutons, francesos o anglosaxon­s s’hagin tornat uns eixelebrat­s que tenen obert el lleure nocturn malgrat uns índexs molt similars –o fins i tot pitjors– als nostres. Deu ser que no volen demostrar res ni enquadrar ningú.

Barcelona entra a les festes de la Mercè i es perfila una extraordin­ària vetllada de lluita lliure i repartimen­t de culpes al Gran Price (no existeix): Procicat i els mariachis de l’ordre contra Ada Colau i els seguidors del botellot. Preus populars.

En espera que el 2023 les ucis de Catalunya baixin de cent ingressats –ahir eren 204–, les restriccio­ns es mantindran –potser regalarem un lideratge europeu?– i, per tant, tenim botellots a la vista a les festes de Barcelona, ring perfecte per a l’esport de moda a la catalana plaça Sant Jaume: tots contra tots!

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain