La Vanguardia (Català)

Sánchez retalla agenda però preveu ser a l’ONU aquest dimecres

-

La Moncloa va assegurar la setmana passada que l’agenda del president Pedro Sánchez a Nova York era impression­ant per la quantitat d’actes i la seva qualitat. Van concloure que cap altre president no havia aconseguit aquest nivell.

Sánchez tenia previst aterrar a la Gran Poma diumenge i estar-s’hi quatre dies més, fins dijous, quan ha de llegir el seu discurs davant l’Assemblea General de l’Organitzac­ió de Nacions Unides (ONU). El president hi anirà aquest dimarts i confia llegir dimecres el discurs, que s’ha avançat.

Fonts del Govern central van precisar que “la major part” de l’agenda ha estat cancel·lada, tret d’aquesta intervenci­ó a l’ONU, després que s’ajornés el vol per l’activitat d’un volcà a l’illa canària de La Palma que ha provocat greus destrosses i ha obligat a evacuar milers de ciutadans.

Fonts diplomàtiq­ues espanyoles van indicar una estona abans que Sánchez tenia previst reprendre el viatge “com més aviat millor”.

En aquest nou calendari la intenció és que el vol surti avui des de les Canàries, dos dies després del que estava programat inicialmen­t. Això ha comportat cancel·lar tots els actes previstos per aquest dilluns, si bé en alguns l’ha substituït el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares. Una de les primeres substituci­ons que li va tocar al ministre va ser la participac­ió en l’entrevista amb el secretari general de l’ONU, António Guterres.

El nou programa inclou volar aquest dimarts a última hora, cosa que fa inviable els compromiso­s adquirits per a aquest dia. La Moncloa va afirmar que el president assistirà aquest dimarts, a les 13 hores, a una altra trobada amb l’equip de crisi de La Palma, però no van matisar si, una vegada a Nova York, atendrà algun un altre acte i com.

“El president Sánchez és on ha de ser, al costat dels espanyols que pateixen, amb els afectats, que estan sent evacuats de l’illa de La Palma, i prenent el pols de la situació per poder prendre les millors decisions”, van subratllar les fonts diplomàtiq­ues. “Tothom entén que parlem d’una catàstrofe natural, i ell no va triar que el volcà entrés en erupció dues hores abans d’enlairar-se”, van recalcar per justificar la comprensió rebuda.

Algunes bilaterals, importants reunions econòmique­s o entreviste­s televisive­s han quedat en els llimbs.

“El president és on ha de ser”, diuen fonts diplomàtiq­ues, després de ser a La Palma i reprendre el viatge a Nova York

 ??  ?? Sánchez ahir a Las Palmas
Sánchez ahir a Las Palmas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain