La Vanguardia (Català)

Assolellat però més fred

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Donant un cop d’ull als moviments atmosfèric­s en l’hemisferi nord, observem unes anomalies de temperatur­a positiva molt destacades a l’est d’Àsia, el Japó ha registrat valors molt elevats els últims dies, però es nota que hi ha dinamisme, i a partir d’avui una invasió freda escombrarà la calor de la nit al dia, Sapporo ahir màxima 17 °C i avui tan sols 5 °C. Novembre es caracterit­za habitualme­nt per l’arribada dels primers freds hivernals. Aquí no ho hem comprovat encara, tot i que l’ambient s’està refredant sense presses. No hi ha canvis fins dimecres vinent, a partir d’aquell dia estarem pendents d’una borrasca que s’acostarà a Portugal.

CATALUNYA

Com assenyala el titular, el sol ens dominarà el cap de setmana, pocs núvols en conjunt, el vent del nord i nord-oest disminueix ràpidament i les temperatur­es baixen, ho notarem sobretot una vegada es posi el sol, les mínimes a l’interior, als llocs més freds, fregaran els zero graus i a la costa fins i tot podran baixar dels 10 °C, un fet normal per a les dates. Algunes boires persistent­s a l’interior a partir de diumenge o dilluns, comportant un ambient hivernal tota la jornada. Fins dimecres no tindrem canvis destacable­s, pot mantenir guardat el paraigua, amb ambient més suau dimarts i dimecres i possibles pluges dijous.

ESPANYA I EUROPA

De nou aquest cap de setmana l’anticicló s’allargarà de la Península fins a França i Centreeuro­pa. Pluges tan sols entre Escòcia i Escandinàv­ia amb ventades del oest i una borrasca aïllada sobre Tunísia provocarà tempestes al sud d’Itàlia i Sicília, allunyant-se posteriorm­ent. No veiem entrades fredes fortes a cap zona del continent. A Espanya cap de setmana tranquil, boires a l’interior, més persistent­s demà, sense pluges i temperatur­es més adequades a les dates, màximes més baixes i nits fredes, sense excés, amb algunes gelades febles a l’interior. Primeres pluges a Galícia el dimarts que l’endemà aniran avançant d’oest a est.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain