La Vanguardia (Català)

La incinerado­ra del Besòs redueix les emissions un 50%

La planta de valoració de Tersa inverteix 18 milions en un sistema catalític per reduir emissions d’òxids de nitrogen

- FEDE CEDÓ

El grup Tersa que gestiona la planta incinerado­ra de residus de Sant Adrià de Besòs va anunciar ahir que ha instal·lat un nou sistema catalític que reduirà a la meitat els gasos de la incineraci­ó i per tant les emissions d’òxids de nitrogen (NOx). L’empresa, participad­a per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona, ha invertit 18 milions d’euros en la nova tecnologia.

Oriol Vall-llovera, gerent del grup Tersa, destaca que el nou sistema és una aposta per a la innovació per “disposar de les millors pràctiques” en sostenibil­itat. Amb la nova instal·lació, Tersa s’avança a la normativa europea que obliga d’aquí a tres anys a rebaixar les emissions d’òxids de nitrogen a 150 mg/Nm3. En l’actualitat la incinerado­ra, segons Gemma Gargallo, directora de Desenvolup­ament i Sostenibil­itat de Tersa, “emet 125 mg/Nm³ i amb el nou sistema reduirà les emissions als 60 mg/Nm3”.

El procés de valoració energètica de residus va generar prop de 200.000 MWh d’energia elèctrica, equivalent al consum d’una població de 100.000 habitants durant un any. A més la planta proveeix energia tèrmica (en forma de vapor) a la xarxa urbana de fred i calor que subministr­a calor a uns 100 edificis dels barris del 22@ i el Fòrum, entre els quals l’hospital del Mar.

Sobre la denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient per part d’entitats ecologiste­s per les emissions de dioxines i pudors el gerent va assegurar que “la planta funciona amb plenes garanties per a les persones i l’entorn”. Pel que fa a la proposta del Col·legi d’Enginyers, el Centre Superior d’Investigac­ions Científiqu­es (CSIC) va afirmar que “no tenim cap inconvenie­nt a implantar mesures de control”.

 ?? JORDI PLAY ?? Sistema catalític a la planta de valoració energètica del Besòs
JORDI PLAY Sistema catalític a la planta de valoració energètica del Besòs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain