La Vanguardia (Català)

Sabadell investigar­à un botellot multitudin­ari amb un detingut

- PALOMA ARENÓS

L’Ajuntament de Sabadell obrirà una investigac­ió per aclarir el que va passar en un botellot multitudin­ari que es va organitzar dimarts i que va acabar amb la detenció d’un adolescent que es va enfrontar a la policia local. Ahir les imatges de la confrontac­ió de la tensió que hi va haver entre els joves i els agents es van fer virals a les xarxes socials.

Tot va començar quan la policia va rebre trucades de veïns que es queixaven perquè hi havia més de mig centenar de joves fent un botellot a prop dels pisos i causant molèsties al pati interior de l’illa formada pels carrers Lucà, Marcial i Ovidi, al barri de Can Rull, al nord de la ciutat. Quan hi va arribar la patrulla, una gran part del grup va fugir corrent, però alguns dels joves que es van quedar van increpar els agents. Segons l’informe policial, un d’aquests joves, de 19 anys, es va negar a acatar les indicacion­s, va arrencar el número d’identifica­ció d’un agent, se’l va ficar als calçotets i va agredir un policia. Aquest va ser el jove que va acabar detingut per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Així mateix, a través de les xarxes socials es van difondre imatges que mostren un policia donant una puntada de peu a un noi i immobilitz­ant-lo a terra amb un altre agent. Els seus amics, tots amb la mascareta posada, es queixaven de l’actuació policial perquè la consideren totalment desmesurad­a. A part de la detenció, durant l’actuació policial la patrulla va identifica­r tres adolescent­s més que també formaven part del grup denunciat.

Des del Consistori expliquen que hi va haver un altre jove que va fugir abans de la detenció del seu amic i que va llançar una ampolla de vidre contra un agent, però no el va arribar a ferir.

La setmana passada els departamen­ts de Salut i Interior de la Generalita­t van firmar –amb l’aprovació del Procicat– la resolució que prohibeix els botellots a tot Catalunya “per raons de salut pública”, va dir llavors la portaveu del Govern, Meritxell Budó. La resolució estableix que són els mateixos ajuntament­s els que han de vetllar pel compliment d’aquesta norma i els encarregat­s d’imposar les sancions als que participin en els botellots, que en cas de considerar-se “greus” poden suposar multes d’entre 3.000 i 15.000 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain