La Vanguardia (Català)

“Ara s’ha d’apostar per l’Hermitage”

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Manel Martínez, de l’associació de veïns de la Barcelonet­a i de la plataforma ciutadana Més Cultura per Barcelona, creu que la capital catalana hauria d’apostar ara i amb més força que mai per acollir una sucursal del Museu de l’Hermitage, que aquest equipament propiciari­a una renovació dels visitants de l’urbs, que la Barcelonet­a no pot continuar sent l’habitació de jocs de la ciutat...

Molt moviment aquests dies pel barri?

Sí, molt; de fet, massa... La veritat és que aquests dies molts veïns de la Barcelonet­a se senten una mica envaïts. Sembla que a la ciutat no hi hagi altres espais per desfogar-se. I això ens porta a una conclusió: la Barcelonet­a no pot continuar sent l’habitació de jocs de Barcelona. Hem de ser alguna cosa més que un complex de sol i platja. O sigui que crec que hauríem de rellançar el debat sobre la possibilit­at d’acollir l’Hermitage al port.

Precisamen­t ara que no venen tants turistes? No tenen prou enrenous al barri? Precisamen­t ara, sí. A veure, els turistes que venen a emborratxa­r-se no van a gaires museus. L’Hermitage ens ajudaria a renovar els nostres visitants. El turisme afluixarà una temporada. És el moment ideal per afinar, per replanteja­r-nos qui volem atreure. A la Barcelonet­a i voltants tenim un gran dèficit d’equipament­s culturals. En aquests moments hem de plantejar una oferta que combini el lleure i la cultura. Els estudiants serien els més beneficiat­s per l’Hermitage. Així la Barcelonet­a seria més que una habitació de jocs.

Però no tot el barri pensa d’aquesta manera...

És veritat. No tots els veïns de la Barcelonet­a estan a favor de l’arribada de l’Hermitage. Per això crec que hem de replanteja­r el debat, perquè sigui beneficiós per a tothom. Malgrat les nostres diferèncie­s, aquí també ens sabem posar d’acord. Aquí la majoria de les entitats socials del barri vam muntar la Xarxa de Suport el mateix 13 de març, perquè ningú no quedi desatès en aquesta crisi.

 ??  ?? MANEL MARTÍNEZ
Associació de veïns Barcelonet­a
MANEL MARTÍNEZ Associació de veïns Barcelonet­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain