La Vanguardia (Català)

Canviar de companyia telefònica torna a ser possible

- P. BLÁZQUEZ

Un altre dels símptomes que la normalitat torna a les nostres vides és que podrem tornar a canviar de companyia telefònica al nostre aire. El consell de ministres va suprimir ahir la prohibició de realitzar portabilit­ats telefòniqu­es, és a dir, canviar d’operador sense canviar de número, que havia implantat després de decretar l’estat d’alarma. Llavors es va justificar per evitar desplaçame­nts innecessar­is i intervenci­ons tècniques a les llars que poguessin incrementa­r el risc de contagi de la Covid-19.

Es manté, això sí, l’obligació imposada als operadors de no interrompr­e els serveis de telecomuni­cacions als seus clients, fins i tot si aquests no han complert a temps amb el pagament de la seva factura. A més, s’obliga les companyies a flexibilit­zar la seva política de pagaments i permetre als clients la devolució dels deutes generats entre l’inici de l’estat d’alarma i el 30 de juny del 2020 en pagaments fraccionat­s durant sis mesos, sense interessos i sense exigir-los garanties addicional­s.

Feia setmanes que el sector i les associacio­ns de consumidor­s reclamaven la normalitza­ció de les portabilit­ats. A començamen­ts d’abril, el Govern ja va obrir la mà i va permetre que es poguessin realitzar aquelles que no impliquess­in intervenci­ó de tècnics. Tot i així, l’activitat en aquest mercat ha estat en mínims els últims mesos, segons les dades de la CNMC.

Però que no hi hagi hagut mobilitat de clients no significa que el sector hagi estat també de braços plegats. Al contrari. La setmana passada es va presentar un nou operador, Virgin Telco, propietat del grup basc Euskaltel en col·laboració amb el britànic Virgin. S’estrena amb la intenció d’atiar, encara més, la intensa competènci­a de preus que lliuren les operadores al mercat espanyol, sobretot al sector low cost. Arriba també en el moment en què torna el futbol, un dels ganxos de les principals operadores.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain