La Vanguardia (Català)

El ‘Pinocho’ de Matteo Garrone, al BCN Film Fest

- Astrid Meseguer

Quan falta un mes per donar el tret de sortida de la quarta edició, que tindrà lloc del 25 de juny al 2 de juliol als cinemes Verdi, el BCN Film Fest va anunciar ahir les pel·lícules de la secció oficial. Són catorze títols, onze a competició, dels quals formen part la nova versió de Pinocho a càrrec de Matteo Garrone i amb Roberto Benigni a la pell de Gepetto, o l’estrena mundial del documental Maragall i la lluna. A la llista també hi figuren els nous treballs d’Agnieszka Holland (Mr. Jones), J. Kurzel (La verdadera historia de la banda de Kelly), M. Satrapi (Madame Curie )iC.Link( Cuando Hitler robó el conejo rosa). Cinema amb Gràcia, dedicada a la comèdia, exhibirà sis films, amb l’espanyola La lista de los deseos inclosa. /

Una sèrie de xerrades prepararan l’agenda del We are one, però 15 seran reproducci­ons de diàlegs o col·loquis “procedents d’arxius”, i només quatre seran exclusives per al festival. Les converses més atractives són les que confrontar­an Francis Ford Coppola i Steven Soderbergh; Bong Joon-ho (Paràsits) i el seu actor preferit, Song Kangho, i Guillermo del Toro, Jane Campion i Claire Denis. La cita amb Coppola i Soderbergh se suposa que és la que van mantenir tots dos a l’última edició de Tribeca, per bé que la nota no ho especifica pas.

El Festival de Sant Sebastià participar­à en la trobada en línia amb tres cintes: Los pasos dobles (2011), amb què Isaki Lacuesta va guanyar la Concha d’Or el 2011, i “dues produccion­s sobre cultura basca”: el preciosist­a musical Dantza (Telmo Esnal, 2018) i el documental sobre música i gastronomi­a Mugaritz BSO (Felipe Ugarte, Juantxo Sardon, 2011). Pel director del certamen donostiarr­a, José Luis Rebordinos, es tracta de “pel·lícules importants en la història recent de Zinemaldia”, idònies per participar en “una experiènci­a extraordin­ària que permet la col·laboració entre festivals en aquests temps tan complicats”.

 ?? SEBASTIEN NOGIER / EFE ?? Imatge d’arxiu del desplegame­nt de la catifa vermella al Festival de Canes
SEBASTIEN NOGIER / EFE Imatge d’arxiu del desplegame­nt de la catifa vermella al Festival de Canes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain