La Vanguardia (Català)

Final de maig tranquil

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Anem acabant un mes de maig que ha estat una mica irregular, amb notables alts i baixos en la temperatur­a, calor una mica intensa durant part d’aquesta segona quinzena i amb algunes tempestes irregulars que han deixat registres notables en algunes comarques de l’oest i sud i més aviat discrets a la resta. Però els aqüífers, rius, pantans, pous continuen en molt bon estat gràcies als grans temporals de mesos anteriors. A Barcelona des de l’1 de gener han caigut 500,4 litres quan la mitjana anual és de 600 litres, al Montseny superen els 700 litres. També destaquen els 600 litres de la Sénia o 700 litres a Ulldecona i falta la tardor, l’època més plujosa de l’any, al menys en aquestes zones indicades.

CATALUNYA

Tenim per davant quatre dies amb poques novetats. Avui domini del sol, algun xàfec de tarda al Pirineu, fenòmens locals i la temperatur­a que ahir va pujar amb ganes, avui torna a retrocedir lleugerame­nt. Demà i divendres sense canvis, domini del sol, alguns núvols al matí i formació de tempestes al Pirineu, una mica més nombroses, però ni de bon tros generals. Temperatur­es amb petits alts i baixos, divendres més elevades. Dissabte començarà a penetrar una mica d’aire fred per capes altes que provocarà la formació de tempestes al Pirineu relativame­nt més nombroses. Serà diumenge quan la inestabili­tat anirà a més, encara sense parlar de tempestes generals, temperatur­es refrescant lleugerame­nt.

ESPANYA I EUROPA

Anticicló sobre les Illes Britànique­s, Alemanya i França. El temps més inestable i fresc continuarà afectant l’est del continent, xàfecs o tempestes per exemple a Atenes amb una màxima avui tan sols de 18ºC o de 15ºC a Sofia, contrastan­t amb els 25ºC de París. A Espanya poques complicaci­ons, sol al matí i algunes tempestes de tarda en zones de muntanya principalm­ent de la meitat nord. A partir de diumenge aquestes tempestes seran més freqüents. Calor moderada o una mica intensa, 29ºC a Madrid o 35ºC a Sevilla.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain