La Vanguardia (Català)

I si Rubi tenia raó?

- Roberto Rodríguez

Enmig de la immensa alegria que havia provocat la classifica­ció europea després de la victòria contra la Reial Societat en el darrer partit de l’última Lliga, una veu es va alçar per demanar més ambició a l’Espanyol. Va ser en la mateixa roda de premsa posterior a la invasió de camp i quan l’afició destapava un xampany ara enverinat quan Rubi va demanar més compromís a l’entitat.

Tan sols van passar unes setmanes abans que el tècnic de Vilassar llancés la tovallola després que la direcció esportiva li traslladés, segons ell, que “no faria un pas cap endavant ambiciós en el projecte esportiu”. “El pròxim curs també serà un any difícil, ja que en el terreny esportiu serà complicat reforçar-se per poder competir en millors condicions”, va assegurar Rubi al seu dia.

La resta de la història és de sobres coneguda. El tècnic va marxar al Betis entre acusacions de falta de lleialtat al club, i, amb ell, Borja Iglesias. Hermoso també va fer les maletes. El club va fer el que el tècnic havia aventurat. Vargas, Calero, un parell de cedits, Calleri i Corchia, i Iturraspe van ser els reforços per a la temporada més il·lusionant de l’última dècada de l’Espanyol, que seria dirigit per David Gallego. Avui l’equip està enfonsat als llocs de descens.

Les paraules profètique­s de Rubi en el seu adeu van d’acord amb el discurs crític de Pablo Machín d’aquest diumenge contra els seus jugadors després de la quarta derrota en sis partits. Possibleme­nt, l’envit del tècnic vol remoure consciènci­es en una plantilla que ha mostrat una falta de lideratges preocupant.

Ara bé, l’anàlisi del sorià va anar més enllà criticant la confecció de la plantilla actual amb això que té “xitxarel·los”. L’autocrític­a del tècnic es va limitar a la seva condició de “capità del vaixell”, però també cal comprendre que sota el seu comandamen­t pocs jugadors han mostrat la seva millor versió, i la seva proposta ha estat molt poc ambiciosa en la tria dels futboliste­s. Abans de lesionar-se, Vargas ja era un habitual a la banqueta, Melendo i Granero han vist reduït el seu protagonis­me a l’Europa League i Víctor Sánchez continua sent qui més descansa a Europa per estar sa a la Lliga.

Tanmateix, la confiança en Machín és total per part de la directiva. Almenys de moment. Així ho assegura García Pont, vicepresid­ent del club, l’únic directiu que ha sortit a donar explicacio­ns, i que anuncia que ara el club invertirà deu milions d’euros. La setmana que ve arriba a Barcelona

L’Espanyol invertirà deu milions en el mercat d’hivern, cosa que no va voler fer al juny

Chen Yansheng, propietari de l’entitat, per presidir la junta d’accioniste­s del club i, se suposa, consagrar el projecte que no va voler escometre al juny. Podria ser massa tard.

Fa temps que el club estudia el mercat i pretén fer diverses incorporac­ions. L’extrem que no va arribar mai. El davanter que no es va fitxar per portar Calleri. Potser algú més. L’Espanyol és penúltim a cinc punts de la salvació. És el pitjor equip al seu estadi. El que més gols encaixa i el segon que menys en marca. Després de la sortida al Santiago Bernabeu tornarà a Cornellà Rubi, que contra pronòstic ha trencat el refrany per ser profeta a la seva terra.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain