La Vanguardia (Català)

Megan Rapinoe, gran activista, millor futbolista

-

No hi va haver discurs de Megan Rapinoe, cosa que en certa manera va deslluir la gala. Extraordin­ària futbolista, la jugadora americana, activista anti-Trump i ferma defensora del moviment LGTBI, va excusar la seva presència amb un vídeo d’agraïment en què va esgrimir compromiso­s ineludible­s al seu país. De tota manera, va ser emocionant veure els seus pares i la seva germana emocionats pel guardó.

Rapinoe, que va superar Lucy Bronze i Alex Morgan, ha estat el 2019 campiona del món (per segona vegada), Bota d’Or i millor jugadora del Mundial de França, premi The Best de la FIFA i ara Pilota d’Or. Només se li ha escapat la lliga dels Estats Units, on el seu equip, el Seattle

Reign, va caure a la pròrroga de les semifinals davant el campió, el North Carolina Courage.

Segona capitana de la selecció dels EUA, dins del camp era fàcil localitzar Rapinoe pels cabells tenyits de rosa. Les rivals la temien perquè era l’extrem més perillosa d’una selecció plena d’estrelles. Va ser el terror de les porteres perquè és una llançadora infal·lible de penals.

La davantera california­na va ser el flagell d’Europa. Va guanyar Suècia a la fase de grups, li va marcar dos gols a Espanya a vuitens, va fer un altre doblet a França a quarts, no va jugar per precaució en la semifinal contra Anglaterra i va obrir el marcador a la gran final contra Holanda.

 ?? ANGELA WEISS / AFP ?? Rapinoe en una imatge recent
ANGELA WEISS / AFP Rapinoe en una imatge recent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain