La Vanguardia (Català)

Thunberg arriba avui a Lisboa i anirà amb tren a Espanya

- JOAQUIM ELCACHO

Després de 21 dies de dura navegació transatlàn­tica, la jove activista Greta Thunberg arribarà aquest matí al port de Lisboa per traslladar­se poc després a Madrid per participar en diversos actes de la cimera del clima. El catamarà La Vagabonde, en què viatja Thunberg, té previst entrar al moll Santo Amaro de la capital portuguesa poc després de les vuit del matí.

Després de completar els tràmits de duanes i control d’estrangeri­a –com correspon a una navegant que arriba directamen­t dels Estats Units–, la fundadora de Fridays for Future (FFF) serà rebuda per l’alcalde de Lisboa, Fernando Medina, i el president de la comissió de Medi Ambient de l’Assemblea de la República de Portugal, José Maria Cardoso.

La delegació a Lisboa de FFF té previst un acte de rebuda i un breu discurs de la mateixa Thunberg. La jove i la resta d’acompanyan­ts tenen reservades habitacion­s en un hotel de la capital portuguesa per descansar abans d’emprendre el viatge cap a Madrid. No estan programats més protocols, però coneixent la capacitat de convocatòr­ia de Thunberg no es descarta que participi en algun acte públic.

Tot i que s’ha mantingut certa discreció sobre els detalls del viatge a Madrid, i s’havia especulat amb la possibilit­at d’un viatge amb cotxe elèctric –com va oferir la Junta d’Extremadur­a–, tot fa pensar que Thunberg agafarà el tren nocturn que surt de Lisboa a les 21.25 h per arribar demà a Madrid. És molt probable que sigui a Madrid dimecres poc després de les vuit del matí. No va poder assistir a la inauguraci­ó de la cimera del clima dilluns, però contra vent i marea, per mar i terra, es plantarà a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain