La Vanguardia (Català)

Primer podi de Carlos Sainz amb suspens

El madrileny, que va acabar quart, va ser tercer per la sanció postcursa a Hamilton

- Barcelona

El rearbitrat­ge, o investigac­ió postcursa, va permetre que Carlos Sainz aconseguís ahir a Interlagos el primer podi de la seva carrera en l’F-1 gràcies a la sanció que va rebre Lewis Hamilton quan es va acabar el GP del Brasil. El madrileny, que havia protagonit­zat una supèrbia escalada del vintè lloc al quart –fins al podi només hi havien arribat vuit pilots en la història–, es va beneficiar del toc que va tenir l’anglès amb el tailandès Alex Albon (Red Bull), que li va costar cinc segons afegits de càstig al pilot de Mercedes.

“No sé si passarà [que castiguin Hamilton], però crec que avui he fet una de les meves millors curses i he vorejat la perfecció. Només aspirava a acabar entre els deu primers”, deia Carlos Sainz quan baixava del McLaren, encara sense saber si Hamilton seria sancionat i ell

PANORAMA podria pujar al podi. “Si això passa no ho podré celebrar perquè seré de camí a l’aeroport”, assenyalav­a el madrileny, que ja es donava per satisfet amb la seva sensaciona­l cursa, el dia que Max Verstappen va apallissar el campió amb dos avançament­s increïbles a la S de Senna d’Interlagos.

Amb aquest podi sense calaix –hi va pujar Hamilton–, Sainz es converteix en el quart espanyol que aconseguei­x un podi a l’F-1, després del Marquès de Portago (Alfonso de Borja Cabeza de Vaca) el 1956, Pedro de la Rosa (2006) i Fernando Alonso (2003). Curiosamen­t, Sainz i De la Rosa van aconseguir les seves fites amb McLaren, i Alonso va sumar dotze calaixos amb els anglesos.

Per fer-ho, el pilot madrileny ha necessitat 101 GP i cinc temporades al gran circ. Amb aquest tercer lloc, Sainz se situa setè al Mundial de pilots amb 95 punts, empatat amb Pierre

Gasly (Toro Rosso), que és al davant pel segon lloc al Brasil –també era el seu primer podi–, beneficiat alhora pel toc de Hamilton amb Albon i l’abandoname­nt dels Ferrari, que van xocar entre ells.

 ?? RICARDO MORAES / REUTERS ?? Carlos Sainz celebra amb l’equip el tercer lloc al Brasil
RICARDO MORAES / REUTERS Carlos Sainz celebra amb l’equip el tercer lloc al Brasil

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain