La Vanguardia (Català)

Davies brilla i el Madrid perd per primer cop

El Barça guanya l’Estudiante­s i retalla la distància amb el líder, que cau a Bilbao

- Barcelona

Irreconeix­ible contra el Madrid, empetitit pel gegant Tavares, sense punts ni rebots per endurse a la boca, Brandon Davies va recuperar el vestit de superheroi contra el Movistar Estudiante­s per tornar a conduir el Barça de camí cap al triomf. Victòria còmoda en un ferit Palau tot just uns dies després del lamentable clàssic de “les rates”. L’alegria va ser doble a Barcelona després que el Madrid cedís la seva primera derrota de Lliga de la temporada i veiés reduït l’avantatge amb els blaugrana a un sol partit.

Pesic va entendre que la visita del conjunt col·legial, sumit en guerres per la part baixa, oferia l’ocasió perfecta per fer descansar els jugadors que porten el pes de l’equip, una decisió a què es va afegir la baixa d’última hora de Nikola Mirotic per un procés víric. Però fins i tot sense el montenegrí, el tècnic va fer més rotacions del que és habitual i tot just tres jugadors van superar els vint minuts de joc, entre els quals hi va haver Oriola i Abrines. Tota una benedicció perquè el calendari d’aquesta temporada és autènticam­ent demencial.

La victòria del Barça la va certificar Davies, malgrat que va estar encara no divuit minuts sobre el parquet, prou però per ferse l’amo i senyor de la pintura amb vint punts, tres rebots i un tap. La política de rotacions de Pesic també es va reflectir en l’estadístic­a, ja que al marge del pivot de Philadelph­ia només Tomic (10) va aconseguir les dobles figures en anotació al bàndol blaugrana. La fragilitat estudianti­l va permetre al públic del Palau gaudir d’accions espectacul­ars de jugadors com Bolmaro o Smits, que continuen intentant guanyar pes a la plantilla.

Molta més emoció hi va haver al Bilbao Arena, on la intensitat dels de Mumbrú i la mala punteria del Real Madrid va derivar en un emocionant espectacle que es va decidir a la pròrroga amb triomf local.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain