La Vanguardia (Català)

‘La Manada’ torna al banc dels acusats pels abusos sexuals a Pozoblanco

La Fiscalia demana 4 anys de presó per haver abusat d’una jove semiincons­cient

- ADOLFO S. RUIZ

Quatre dels cinc integrants de La Manada, que són a presó per agressió sexual a una jove durant les festes de San Fermín de Pamplona, s’asseuen, a partir d’avui, en un altre judici: en aquesta ocasió per abusos sexuals a una altra jove a Pozoblanco (Còrdova). La Fiscalia demana, per a cadascun dels acusats, tres anys de presó per un delicte d’abús sexual; quatre per un altre contra la intimitat, i per a un d’ells, Alfonso Jesús Cabezuelo, una multa de 12 euros diaris durant dos mesos per lesions lleus: per haver donat un cop de puny a la víctima després de negar-se a fer-li una fel·lació.

Dos mesos abans de la violació a la capital navarresa, per la qual el Tribunal Suprem els va condemnar a quinze anys de presó, José Ángel Prenda, Antonio Manuel

Guerrero, Alfonso Jesús Cabezuelo i Jesús Escudero van abusar, segons l’acusació del fiscal, d’una jove de 21 anys a qui van conèixer a les festes de Torrecampo (Còrdova) l’1 de maig del 2016. Després d’haver estat bevent amb ells durant gran part de la nit, la dona va demanar als sevillans que la portessin a Pozoblanco, al domicili patern de la noia.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, tot just entrar al vehicle, la jove va entrar en una letargia profunda per efecte de la quantitat d’alcohol que havia begut o bé per altres substàncie­s que devia haver pres, per voluntat pròpia o no. Això es dirimirà al judici que avui comença, en què la víctima declararà sense que pugui ser vista pels acusats.

Els integrants de La Manada van aprofitar l’estat ensopit de la dona per fer-li tocaments als pits, besar-la a la boca i d’altres manipulaci­ons sexuals “amb ànim libidinós” que van gravar als seus telèfons mòbils i que, després, van compartir al xat La Manada, compost pels quatre acusats i tres persones més. Igual que en un altre xat anomenat El Peligro, format per un dels acusats i 20 persones més.

Quan van arribar a Pozoblanco, tres d’ells van baixar del cotxe mentre el que en aquell moment era militar, Cabezuelo, acostava la noia al seu domicili. Abans d’arribar-hi, li va demanar que li fes una fel·lació, però ella s’hi va negar. Cabezuelo li va donar un cop de puny al braç i la va empènyer fora del cotxe mentre la titllava de “puta”. La noia, que començava a recuperar la consciènci­a, es va fer fotos dels blaus i dels esquinçame­nts al vestit que duia.

El judici se celebrarà a l’Audiència Provincial de Còrdova, ciutat on es troben reclosos els quatre acusats des de divendres passat.

L’advocat defensor intentarà impugnar la vista al·legant que el vídeo gravat pels encausats procedeix d’una altra investigac­ió. Els abusos sexuals de Pozoblanco van ser detectats pels investigad­ors mentre examinaven els mòbils de La Manada després de l’agressió sexual dels Sanfermine­s.

 ?? DANI DUCH ?? Una de les nombroses protestes contra La Manada
DANI DUCH Una de les nombroses protestes contra La Manada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain