La Vanguardia (Català)

Sens Solutions crea un sistema que mesura la qualitat de l’aire dels hospitals

- BARCELONA Redacció

L’empresa catalana Sens Solutions ha creat un sistema de sensors basat en IoT (Internet of Things) per analitzar la qualitat de l’aire dels hospitals, va informar ahir la Conselleri­a d’Empresa i Coneixemen­t de la Generalita­t en un comunicat. A través d’aquests sensors, l’empresa analitza paràmetres com els nivells de diòxid de carboni en l’aire, òxids de nitrogen, ozó, així com la temperatur­a i la humitat entre altres aspectes, per determinar l’existència de contaminan­ts nocius per a la salut humana.

Sens Solutions ha rebut una ajuda de 75.000 euros a fons perdut, de la línia start-up capital de l’agència de la Generalita­t Acció, destinada a empreses emergents tecnològiq­ues en fase inicial. El sistema creat, denominat AeroS3DP, utilitza sensors òptics i electroquí­mics que analitzen la qualitat de l’aire en temps real, i recopila informació que envia a la plataforma digital que analitza totes les dades.

La directora executiva de Sens Solutions, Silvia Gómez, ha assegurat que la qualitat de l’aire “més enllà de la salut també té impacte en el rendiment físic i mental i pot arribar a produir danys genètics”. Sens Solutions està treballant en una prova pilot a l’hospital del Mar de Barcelona per analitzar l’aire dels quiròfans i les sales d’espera de l’àrea d’oncologia per reduir el risc d’exposició dels pacients.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain