La Vanguardia (Català)

Un hort en plena avinguda dels teatres

-

Veïns de Sant Antoni volen muntar un hort i un escenari al solar situat entre el carrer Comte Borrell i l’avinguda Paral·lel. Almenys fins que l’Ajuntament de Barcelona compleixi el que va prometre fa més d’un any i aconseguei­xi aquest espai per aixecar-hi pisos socials i un equipament cultural. Parlem del solar del teatre Talia, d’un lloc erm des de finals dels vuitanta.

Fa anys que uns quants ferrovelle­rs d’Europa de l’Est el van convertir en casa seva. A l’altra banda d’unes tanques publicitàt­oni–. ries molt altes hi van muntar les barraques i un magatzem. El tracte amb els veïns del barri va ser més o menys suportable durant molt temps. Aquests ferrovelle­rs sempre havien estat molt discrets. Però últimament les relacions s’han enrarit, sobretot des que a l’agost un dels seus habitants en va apunyalar un altre. Ara els últims a arribar-hi si t’enxampen tafanejant entre les tanques et comminen a tocar el dos durament. Els anteriors no eren tan desconfiat­s.

“Volem obrir un debat –diu Xavier Caballé, de Fem Sant AnEl lloc es degrada. Els edificis limítrofs tenen filtracion­s. Fa molt que diverses entitats del barri ho plantegem a l’Ajuntament”. “Nosaltres volem que el Talia es reconstrue­ixi i que hi facin habitatges socials –afegeix Toni Oller, de l’Associació Pro-Teatre Talia Olympia–, i que mentrestan­t els veïns puguin gaudir de l’indret, que s’obri al barri”.

Fa tres anys va transcendi­r que els propietari­s d’aquest espai tenien la intenció d’obrir-hi una residència d’estudiants. Molts veïns van protestar perquè sospitaven que hi muntarien un alberg. Llavors l’Ajuntament va anunciar què es faria amb aquest solar, i també amb sis solars més de l’Eixample. Perquè un districte tan dens no es pot permetre malgastar l’espai. De tota manera és un procés lent que pot, segons el cas, demorar-se de quatre a vuit anys. Fonts municipals van detallar aquests dies que la Generalita­t acaba d’aprovar la Modificaci­ó del Pla General Metropolit­à necessària per dedicarlos a habitatges i equipament­s. Aviat començarà el procés de compra del solar del Talia.

 ??  ?? Sobre les restes
del Talia. Fa 30 anys que el vell teatre va ser enderrocat. Ara al lloc s’hi aixequen les barraques d’uns quants ferrovelle­rs.
Sobre les restes del Talia. Fa 30 anys que el vell teatre va ser enderrocat. Ara al lloc s’hi aixequen les barraques d’uns quants ferrovelle­rs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain